Zin in wat lekkers? Met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke koekjes!

Weet je welk koekje wel wat meer aandacht verdient, de kokosmakroon! Dit klassieke kokos koekje zou in deze tijd van alles-glutenvrij, low-suger, en kokosliefde toch super populair moeten zijn? Het is mijn favoriete koekje en ook dat van mijn opa!

Daarom deel ik graag een super makkelijk recept zodat ook jij deze zomer kan genieten van een heerlijke tropische kokosmakroon. Het mooiste is dat je maar 3 ingrediënten en een paar minuten nodig hebt om deze heerlijke koekjes zelf te maken. Veel leuker én lekkerder dan naar de bakker of de supermarkt te gaan.

kokosmakroon-koekje-recept-bakken-bakker

Dit recept is bijna te makkelijk en is dus perfect om samen met kinderen te maken. Het enige wat je nodig hebt is 400 gram geraspte kokos, een blikje gecondenseerde melk en 2 theelepels vanille extract.

Shaping-Coconut-Macaroons

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de ingrediënten door elkaar tot een mooi mengsel. Zorg dat de kokos niet volledig wordt verpulverd dus als je een mixer gebruikt, zet deze niet op de hoogste stand! Maak van het deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een golfbal of ietsje kleiner. Met deze hoeveelheden kan je ongeveer 20 makronen maken.

Coconut-Macaroons-Baking

Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier de balletjes op. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven tot ze een mooi goudbruin korstje krijgen zoals op de foto hierboven.

https://youtu.be/9ALTy-lf3Uw