3-jarige jongen wordt gepest en vanwege zijn rode haar ‘lelijk’ genoemd, zijn reactie breekt mijn hart

Het is de taak van een ouder om ervoor te zorgen dat een kind gezond en gelukkig is. Om diezelfde reden is het de ergste nachtmerrie van een ouder om te zien dat het niet goed gaat met hun kind of dat hun kind overstuur is. Je kunt je vast voorstellen hoe erg het als ouder is om je kind te horen vragen: “Wat is er mis met mij?”

Dat is precies wat er met de moeder, Lauren Russel, gebeurde nadat haar 3-jarige zoon op een dag gepest werd in de bus en “lelijk” genoemd werd, vanwege zijn rode haar.

Het hartverscheurende incident raakte Lauren zo diep dat ze op haar Facebook pagina een lang bericht plaatste. Ze vroeg iedereen om haar bericht te lezen en de boodschap te verspreiden dat pesten niet acceptabel is, en voor eens en voor altijd moet stoppen.

Je kunt Lauren’s krachtige en hartverscheurende bericht hieronder lezen. 

“Vandaag brak mijn hart in twee.

Terwijl ik in een openbare bus zat, met busnummer 12, zag ik zulk wreed gedrag, gericht op mijn 3-jarige zoon, van een bekrompen jongen die waarschijnlijk niet ouder dan een jaar of 13 is. Helaas, was dit niet de eerste keer en ik weet zeker dat het ook niet de laatste keer zal zijn.   

Hij is aangevallen door mensen van alle leeftijden. “

En waarom? Omdat hij rood haar heeft. Tegen mijn mooie jongen werd gezegd dat de kinderbescherming hem uit huis had moeten plaatsen, omdat zijn haar walgelijk is.

De jongen draaide zich vervolgens naar zijn vriend en zei dat als hij ooit een kind met rood haar zou krijgen, hij zijn kind zou doden.

Mijn zoontje is pas 3 jaar oud en was erg in de war. Ik ben er kapot van, want ik heb ook rood haar en ik weet maar al te goed hoe het is om op te groeien en altijd het mikpunt van zulke pesterijen te zijn.

Hij blijft maar vragen waarom mensen zijn haar niet mooi vinden.

Hij heeft me zelfs gevraagd om zijn haarkleur te veranderen, zodat mensen het wel mooi vinden. Hij vroeg of hij net als zijn broer kon zijn, die geen rood haar heeft.  

Elke keer wanneer hij dat vraagt, voel ik mijn hart breken.

Mijn kleine jongen ziet er zo verdrietig uit en ik wil het beter maken. De reden dat ik dit met de wereld deel, is omdat ik weet dat deze wrede pestkoppen in de minderheid zijn.  

Ik wil aan mijn kleine jongen laten zien dat er meer goeds in deze wereld is dan kwaad.

Het is niet oké om iemand vanwege zijn haarkleur te pesten, nu niet, nooit niet.”

Deel dit verhaal met al je vrienden om voor eens en altijd een einde te maken aan pesten.