56-jarige vrouw vermoordt de verkrachter van haar dochter en krijgt geen gevangenisstraf

Toen een 56-jarige vrouw zag dat haar dochter door 3 mannen werd verkracht, greep ze zonder ook maar een moment te twijfelen in. Ze pakte een mes om een einde te maken aan het geweld. Deze handeling leidde tot de dood van één van de mannen.

De vrouw werd gearresteerd, maar de rechtbank heeft besloten om haar geen gevangenisstraf op te leggen voor de moord.

Op 2 september, werd een Zuid-Afrikaanse vrouw door een vriend verteld dat haar dochter werd verkracht in een leegstaand huis in het dorpje Qumbu. De 56-jarige moeder haastte zich direct naar het huis, en zag dat haar dochter werd verkracht door drie mannen. Ze pakte een mes en begon op de drie verkrachters in te steken om haar dochter te redden, schrijft Time Live.

Dode verkrachter

Eén van de mannen stierf aan zijn verwondingen en de moeder hing mogelijk een gevangenisstraf voor moord en poging tot moord boven het hoofd.

De zaak kreeg veel media-aandacht in Zuid-Afrika, maar ook daarbuiten, en de moeder werd al gauw omgedoopt tot de “Moeder Leeuwin”.

Veel mensen voelden met de moeder mee en steunden haar. Er werd zelfs een crowdfunding campagne opgezet om de kosten van de rechtszaak, bijna $10.000, te dekken.

“Zowel zij als haar dochter hebben nog hulp voor traumaverwerking nodig. We hebben het geld dat aan ons is uitbetaald, aan haar uitgekeerd voor haar eigen welzijn,” vertelde de advocaat van de moeder aan Times Live.

Onder een hoge straf uitgekomen

De Lady Frere Magistrate’s Court kondigde aan dat de vrouw niet zou worden aangeklaagd voor de moord. De twee andere mannen die verdacht worden van de verkrachting zijn echter wel gearresteerd en wachten hun proces af.

Tijdens haar toespraak voor honderden aanhangers voor het gerechtsgebouw, zei de moeder dat ze geraakt was door de steun van het publiek.

“Ik voelde me als een oude baviaan, zonder vrienden, maar vandaag hebben jullie mij laten zien dat ik wel degelijk vrienden heb en dat ik niet alleen was. Dankjewel,”zei ze.

Deze moeder deed wat zij nodig achtte om haar dochter te redden van het geweld dat op dat moment gaande was. Wat vind jij van de beslissing om deze moeder niet te veroordelen? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld.

Wat vind jij? Reageer hieronder: