Als je dit hebt gezien maak je zalm nooit meer op een andere manier!

Langzaam garen, dat is de truc! Voedsel wat langzaam wordt gegaard heeft veel meer smaak en is veel sappiger. Het kan je wat meer tijd kosten om op deze manier te koken, maar geloof me, het resultaat is het waard!

Het grote voordeel van vis bereiden is dat het heel snel klaar is, ook wanneer je het langzaam bakt! Vis is daarnaast ook nog eens super gezond door alle goede vetten en proteïne en antioxidanten die erin zitten. Vind je het lastig om zalm te bereiden omdat het snel uitdroogt? Dan ben je niet de enige. Maar met de volgende truc wordt jouw zalm net zo lekker, zo niet lekkerder, als in een restaurant!

Salmon-Oil-e1452180849978

Waar wacht je dus nog op! Haal een lekker stuk zalm en bereid het op de volgende manier.

Verwarm de oven voor op 135 graden. Leg de zalm op een bakplaat en smeer de zalm aan beide kanten in met een beetje olijfolie en besprenkel met een zeezout. Als je tijm in huis hebt leg hiervan dan ook een takje op ieder stuk zalm, dit geeft een fantastische smaak!

Salmon-Herbs-e1452181400735

Doe de zalm 15 tot 20 minuten in de oven op 135 graden. Door de lage temperatuur behoudt de zalm veel meer smaak en droogt hij niet uit in de hete oven.

SalmonDone-dited

Deze kooktechniek is trouwens ook heel goed toe te passen op alle andere soorten vis en ook zeevruchten. Of je nu een stuk schelvis, tonijn of kabeljauw op het menu hebt staan, op deze manier mislukt je vis nooit!