Als je een munt ziet liggen op een grafsteen, raap het dan niet op – dit is waarom

In onze huidige consumptiemaatschappij, leren we dat we een hoop kunnen doen met geld. Als je ‘gratis’ geld ziet liggen, is je eerste ingeving dus misschien om het op te rapen.

Er is echter een plek waar je absoluut geen munten moet oprapen. Zelfs het oprapen van 1 cent, is daar zeer respectloos!

Het komt steeds vaker voor dat mensen munten achterlaten op bepaalde grafstenen. Er is hier echter geen sprake van een beheerder die zijn zakken heeft geleegd tijdens het werk en zijn munten is vergeten.

Er is een zeer goede reden waarom die munten daar zijn gelegd.

Mannen en vrouwen die in het leger dienen, hebben een zekere mate van respect voor elkaar. Wanneer militairen om het leven komen, worden zij geëerd door collega’s.

Hoewel de munten zelf niet veel waard zijn, is de betekenis van onschatbare waarde. Het biedt troost aan de rouwende familie van de militair.

Toen Dave Malenfant, de National Cemetery in Holly, Michigan bezocht, viel hem op dat er munten op grafstenen lagen. Het raakte hem en hij wist meteen dat het gebaar een betekenis had. Omdat hij zich afvroeg wat de munten symboliseren, besloot hij nader onderzoek te doen.

Wat hij vond is verbazingwekkend!

“Een munt die op een grafsteen gelegd is, laat de nabestaanden weten dat er iemand langs is geweest om respect te tonen.”

Elke munt heeft zijn eigen betekenis.

Eén cent achterlaten op een grafsteen betekent dat je een bezoek hebt gebracht aan het graf van een soldaat.

Een stuiver betekent dat jij en de omgekomen soldaat, samen dezelfde opleiding of training gevolgd hebben.

Als je met de soldaat gediend hebt, laat je een dubbeltje achter.

De volgende betekenis zal je ontroeren:

“Een kwartje betekent dat je erbij was toen de soldaat om het leven kwam.”

Hoewel het plaatsen van munten op een grafsteen niet officieel door het leger erkend wordt, denk ik dat zelfs hooggeplaatste generaals en admiraals zich hier ‘schuldig’ aan maken.

De muntstukken worden uiteindelijk verzameld en gaan naar een goed doel. Het geld wordt gebruikt om de begraafplaats te onderhouden, of komt terecht bij veteranen die dat nodig hebben.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de geschiedenis van het plaatsen van munten op grafstenen.

Dit is een geweldige manier om respect te tonen! Iedereen mag overigens 1 cent achterlaten. Ga jij dit tijdens je volgende bezoek aan een nationale begraafplaats ook doen?

Wat vind jij? Reageer hieronder: