Als je één van deze producten in de koelkast hebt staan, moet je het er nu uithalen

Heb je soms ook het gevoel dat je koelkast alsmaar kleiner wordt? Nou, dat komt waarschijnlijk, omdat je er veel dingen instopt die er niet in horen. Veel Amerikanen plaatsen alles dat ze in de supermarkt kopen in de koelkast, niet wetende dat dit ten koste gaat van de smaak van veel voedingsmiddelen.

Hier volgt een lijst van producten die je beter niet in de koelkast kunt bewaren.

1) Gebakken producten

Het opslaan van gebakken producten in de koelkast zorgt ervoor dat deze oud worden. Klinkt vreemd hè! Houd voedsel zoals brood en koekjes buiten de koelkast om hun versheid te behouden.

2) Aardappelen
Aardappelen vinden het niet fijn om het koud te hebben. Zetmeel wordt hierdoor namelijk omgezet in suiker. Dit verpest de smaak.

3) Tomaten
Als je tomaten in de koelkast stopt, worden ze zacht en verliezen ze hun natuurlijke smaak.

4) Uien
Uien verliezen al hun smaak als ze gekoeld worden.

5) Vruchten met harde zaden (Perziken, Pruimen, enz.)
Vruchten hebben net zoals planten, lucht en zonlicht nodig! Geef ze natuurlijk licht om te rijpen, zodat ze zo zoet en sappig mogelijk worden.

6) Hele Meloenen
Let op, dit geldt voor hele meloenen, m.a.w. voordat je ze opensnijdt. Als je een meloen in de koelkast stopt, verliest het zijn antioxidanten en dit is nou juist één van de voornaamste gezondheidsvoordelen van een meloen.

7) Appels
Houd appels op het aanrecht in plaats van in de koelkast om ze fris en smaakvol te houden.

8) Knoflook
Waarom: De kou zorgt ervoor dat knoflook zijn smaak verliest.

9) Gemalen koffie
Hoewel je koffiebonen koel dient te houden, kun je ze beter niet in de koelkast plaatsen! Dit zorgt namelijk voor vocht, waardoor de bonen rotten en hun smaak verliezen.

10) Hete Saus
Heb je ook een plankje in de koelkast waarop je hete sauzen staan? Dat kun je beter niet doen. De kou verzwakt namelijk de smaak van hete sauzen.

11) Honing
Als je honing bewaart in de koelkast, krijg je kristalvorming en wordt het hard. Bewaar honing buiten de koelkast. Het heeft een langere houdbaarheid dan je zou denken.

12) Kruiden
Als je kruiden in de koelkast bewaart, verliezen zij hun smaak. En dat is nou juist waar het bij kruiden om draait.

13) Oliën
Oliën in de koelkast bewaren, zorgt ervoor dat ze verharden en hun vloeibaarheid verliezen. Opmerking: Nootoliën moeten wel in de koelkast bewaard worden.

14) Basilicum
De kou doodt de smaak van basilicum. Voor maximale versheid, houd je basilicum in water en ververs je het water elke 3 dagen.

Loop nadat je dit artikel gelezen hebt, direct naar je koelkast en sla er de juiste producten in op. Je voedsel (en je smaakpapillen) zullen je dankbaar zijn.

DEEL dit met je vrienden en familie.