Wetenschap heeft aangetoond dat rozemarijn kan helpen tegen dementie en je geheugen voor 75% kan herstellen. WOW!

Rozemarijn is heerlijk als smaakmaker bij verschillende gerechten. Maar wist je dat dit kruid nog een groot voordeel heeft? Het is groot nieuws voor mensen die lijden aan dementie of Alzheimer. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat het kruid wonderen doet tegen geheugenverlies.
Mark Moss en zijn team hebben onderzoek gedaan naar de etherische oliën die te vinden zijn in rozemarijn.

Wat ze vonden is op z’n zachts gezegd: verbazingwekkend!
Er was een duidelijk positieve correlatie tussen de geur van rozemarijn en verbeterde cognitieve functies, met in het bijzonder het geheugen. Met een vleugje rozemarijn waren de desbetreffende proefpersonen in staat om hun scores te verbeteren. Ze kregen hierbij een aantal visualisatie en verscheidenheid testen.

dementie

Een andere studie heeft bewezen dat patiënten die lijden aan Alzheimer en dementie grote voordelen kunnen ondervinden met rozemarijn aromatherapie.

“Alle patiënten toonden aanzienlijke verbetering in de cognitieve functie. Vooral patiënten met Alzheimer toonden significante verbetering in de totaalscores. ”

Deze onderzoeken en resultaten laten zien dat rozemarijn wellicht in de toekomst groot potentieel heeft voor de behandeling van Alzheimer en dementie. Dus, de volgende keer als je je vergeetachtig voelt, neem een diepe, diepe haal van wat rozemarijn. Je brein zal je dankbaar zijn!

Bekijk in de onderstaande video alle voordelen die je nog meer uit rozemarijn kan halen!