Arts gebruik whisky en haarbandje om passagier in nood, ruim 7500 meter in de lucht te helpen


Dr. Patricia Quinlan zat in 2015, net voor Thanksgiving, op een vlucht van Philadelphia naar San Francisco, toen ze plotseling te hulp moest schieten.


Een 59-jarige man was ingestort en van zijn stoel gevallen. De man stond vervolgens niet meer op.

Patricia hoopte dat hij simpelweg in slaap gevallen was, maar realiseerde zich al gauw dat de situatie veel ernstiger was. De arts kwam in actie en met behulp van de defibrillator van het vliegtuig, kwam ze tot de conclusie dat de bloedsuikerspiegel van de man gevaarlijk laag was, zijn hartslag onregelmatig was en hij uitgedroogd was.

Gelukkig waren er verder geen signalen dat er sprake was van een blokkade. Toen echter bleek dat de benodigde medische apparatuur niet in het vliegtuig aanwezig was, maakte ze gebruikt van whisky, een haarbandje en een riem.

Scrol omlaag om te zien hoe deze vindingrijke arts een aantal algemene goederen gebruikt heeft om het leven van een passagier te redden!

Dr. Patricia Quinlan reisde van Philadelphia naar San Francisco toen een passagier plotseling het bewustzijn verloor en niet meer bij kennis kwam.

Nadat ze tot de conclusie was gekomen dat hij een lage bloeddruk had en uitgedroogd was, bedacht ze samen met medepassagiers een plan om hem bij kennis te krijgen.

Ze gebruikte een haarbandje, whisky en een riem om een infuus voor de bewusteloze man te maken.

De whisky werd gebruikt om de naald te desinfecteren.

Een passagier bood haar een riem aan om te gebruiken als tourniquet, maar deze was te groot. In plaats daarvan gebruikte ze één van haar haarbandjes.

Het duurde ongeveer 20 minuten voordat de man weer bij kennis was.

Dankzij dokter Quinlan, kon de man het vliegtuig na landing in San Fransisco, levend verlaten.

Veel mensen juichen haar nu toe voor haar creativiteit in deze lastige situatie. Ze heeft zelfs de bijnamen “Doctor Angel” en “Doctor MacGyver!” gekregen.

DEEL als je deze arts ook wilt toejuichen voor haar creatieve oplossing!

Wat vind jij? Reageer hieronder: