Baby lag op sterven – toen de verpleegster haar tweeling naast haar legde, vond er een wonder plaats

Is het niet fascinerend dat de aanwezigheid van een ander, invloed op ons heeft? Ik ben er zeker van dat veel mensen zich kalm en veilig voelen, simpelweg door bij bepaalde personen in de buurt te zijn.

Het verhaal dat ik op het punt sta te vertellen, bewijst hoe sterk de kracht tussen bepaalde mensen kan zijn.

Een verpleegster schreef geschiedenis toen ze de regels brak en een pasgeboren baby naast haar stervende tweeling legde in het ziekenhuis. Deze handeling redde uiteindelijk het leven van het kleine meisje.

Het begon allemaal toen de tweelingzussen Kyrie en Brielle Jackson op 17 oktober 1995 in een ziekenhuis in Massachussets, geboren werden. Maar hun start in het leven was niet eenvoudig, want de meiden werden maar liefst 12 weken te vroeg geboren en ze wogen bij de geboorte slechts 1 kilogram elk.

De zusjes werden in afzonderlijke couveuses geplaatst. Kyrie’s toestand verbeterde snel en ze kwam na de geboorte aan, maar haar tweelingszusje Brielle had het een stuk zwaarder. Ze schreeuwde en huilde veel, had moeite met ademen en was blauw in het gezicht.

Na een paar dagen, verslechterde de toestand van Brielle. Een verpleegster van de Intensive Care afdeling, Gayle Kasparian, deed er alles aan om haar te helpen. Ze tilde haar op en hield haar vast. Ze liet haar vader haar vasthouden. Ze wikkelde haar in een deken, maar niks hielp.

Gayle herinnerde zich toen iets waar ze ooit van gehoord had. Het was tegen het beleid en de regels van het ziekenhuis in, maar Gayle had zo met het meisje te doen dat ze besloot om het te proberen. Ze legde de kleine Brielle in dezelfde couveuse als haar tweelingzus Kyrie. En vrijwel onmiddellijk kroop Brielle tegen Kyrie aan.

Brielle’s toestand ging vooruit. Ze begon beter te ademen. Het constante huilen stopte en ze kreeg weer een gezonde kleur. In de daaropvolgende weken, ging Brielle’s toestand er verder op vooruit.

Een fotograaf van een lokale krant wist een zeer speciaal moment tussen de tweelingzussen vast te leggen– een foto die in de daaropvolgende jaren iconisch is geworden.

Samen wisten de baby’s door hun moeilijke start heen te komen. Ze groeiden op tot gezonde kleuters.

Hun foto verspreidde zich later razendsnel via het internet en eindigde zelfs op de cover van Life en Reader’s Digest.

Het was de eerste keer dat het ziekenhuis zoiets had geprobeerd en Gayle Kasparian werd geprezen voor het gebruiken van gezond verstand, wat leidde tot het redden van het leven van het meisje. Natuurlijk moet je een tweeling niet scheiden, dacht Gayle. En daar had ze gelijk in!

De gebeurtenis heeft ertoe geleid dat het ziekenhuis de richtlijnen voor geboorten van tweelingen heeft aangepast en klinische studies hebben aangetoond dat er duidelijke gezondheidsvoordelen zijn om een tweeling in hetzelfde bed te plaatsen. De beroemde knuffel heeft geholpen om levens te redden en veranderde de manier waarop te vroeg geboren tweelingen worden behandeld.

Stel je eens voor wat er gebeurd zou zijn als de verpleegster dit niet geprobeerd had. Brielle zou nu dan waarschijnlijk niet in leven zijn.

Dit verhaal verwarmde mijn hart en gaf me hoop. Deel het met anderen om hen te helpen geloven in wonderen.