BREAKING: Speler Marc Bartra gewond na aanslag op spelersbus Borussia Dortmund

Er heeft dinsdagavond in aanloop naar het Champions League-duel van Borussia Dortmund een explosie plaatsgevonden bij de spelersbus van de Duitse ploeg.

Die vond plaats op het moment dat de selectie afreisde naar het stadion in Dortmund, waar om 20:45 uur zou moeten worden afgetrapt. AS Monaco is de tegenstander in het kwartfinale-duel.

Bij de explosie zouden meerdere ruiten zijn gesneuveld. Volgens Bild is speler Marc Bartra gewond geraakt. De Spaanse verdediger is naar het ziekenhuis overgebracht. De krant meldt verder dat het doorgaan van de Champions League-wedstrijd onzeker is.

Updates
20:39 uur: De politie benadrukt dat de fans bij het verlaten van het stadion nergens voor hoeven te vrezen. “Er is geen sprake van dreiging rond het stadion.”

20:38: Borussia Dortmund bedankt de fans van AS Monaco voor hun geduld, begrip en pro-Dortmund-liederen.

20:30 uur: Het is officieel. Het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco gaat niet door. De wedstrijd is verschoven naar woensdag. De aftrap is om 18:45 uur.

20:29 uur: De politie bevestigt dat er niet één, maar drie explosies hebben plaatsgevonden.

20:28 uur: De aanwezige fans van AS Monaco in het stadion ondersteunen de tegenstander met liederen. Ze zingen van: “Dortmund, Dortmund!”

20:21 uur: Bild meldt dat het duel is afgelast. Er is nog geen officiële bevestiging.

20:16 uur: “Er is momenteel geen reden tot bezorgdheid voor onze stadionbezoekers”, aldus de club.

20:14 uur: Borussia Dortmund meldt dat om 20:30 uur wordt besloten of het duel met AS Monaco doorgaat. De club is in overleg met de lokale autoriteiten en de UEFA.

20:07 uur: Dortmund heeft via Twitter kenbaar gemaakt dat de spelers in veiligheid zijn gebracht. Rond en in het stadion is er geen sprake van gevaar, meldde de club. “Blijf alstublieft rustig. Het crisisteam is inmiddels in het stadion aanwezig om te overleggen.”

19:36 uur: De politie heeft de explosie inmiddels bevestigd. De lokale autoriteiten zijn massaal uitgerukt.

Live beelden BILD.DE

Wat vind jij? Reageer hieronder: