Chris werd geboren zonder armen en benen – hij werkt op een boerderij en inspireert iedereen met zijn kracht

Ik denk dat werken op een boerderij, fysiek gezien, één van de meest zware banen is die er bestaat. Kun je je voorstellen hoeveel werk er dagelijks verzet moet worden?

Maar ik denk dat je niet gauw een boer zult ontmoeten die harder werkt dan Chris Koch.

Deze man is uitgegroeid tot een inspiratiebron voor veel mensen, en het is niet moeilijk om te zien waarom.

Chris werd geboren zonder armen of benen. Hierdoor moet hij vier keer harder werken dan de meeste mensen om dagelijkse handelingen, zoals tanden poetsen of eten, te kunnen doen.

Hij liet zich hierdoor echter niet tegenhouden en heeft ondanks zijn handicap zijn hele leven op de boerderij gewerkt.

Lees het verhaal van Chris in dit artikel. Hij zal je inspireren!

Chris kwam ter wereld met een lichamelijke handicap. Verder was hij gezond. Chris werd geboren met quadriplegie, wat inhield dat zijn armen en benen volledig verlamd waren.

Een paar uur na zijn geboorte, zei zijn oma, een echte lolbroek, iets dat hem voor de rest van zijn leven zou beïnvloeden. De eerste woorden van de oma over de geboorte van Chris waren, “Bruce (de vader van Chris) maakt nooit af waar hij aan begint.”

Maar Chris zou niet in de voetsporen van zijn vader treden. Hij is een echte vechter!

Chris groeide op tussen de tractoren en dieren op de boerderij van zijn familie in Alberta, Canada. Op 9-jarige leeftijd wilde hij al in aan tractor rijden. Chris was van jongs af aan zelfstandig en zeer eigenwijs. Hij wilde dan ook geen prothesen dragen wanneer hij naar school ging.

Omdat hij absoluut geen prothesen wilde dragen, heeft hij flink moeten zwoegen, maar Chris heeft uiteindelijk alle obstakels weten te overwinnen. Nu inspireert hij honderdduizenden mensen, door de wereld over te reizen en motivatietoespraken te houden.

Hoewel hij ook een motivatiespreker is, werkt hij voornamelijk op de familieboerderij.

Door als boer te werken, heeft hij zijn jeugddroom vervuld. Daarbij bestuurt hij de tractoren over het algemeen vaak zelf. Indrukwekkend!

“Toen ik met mijn vader sprak, vroeg ik aan hem “wat heb je bij mij gedaan, dat je bij andere kinderen niet gedaan zou hebben? en hij antwoordde “niks”, vertelde Chris tijdens Steep Your Soul, een programma van Oprah Winfrey. “Ik ben nu onafhankelijk, door hun aanpak (de aanpak van zijn ouders)”

Chris heeft ook een Facebook pagina “If I Can”, waar hij zijn ervaringen deelt met zijn duizenden volgers.

Bekijk onderstaande reportage over het leven van Chris.

Chris is een echte inspiratiebron!

Deel als je denkt dat meer mensen door hem geïnspireerd kunnen raken!

Wat vind jij? Reageer hieronder: