Dit zijn de redenen waarom je altijd je citroenen moet invriezen. PRECIES wat ik nodig had!

De volgende keer als je besluit om een zak citroenen te kopen, bewaar ze in de vriezer! Een goede reden hiervoor is dat alles wat je ook maar wilt doen binnen handbereik is.

Als je bijvoorbeeld een citroentaart gaat maken, of limonade. Of als je heerlijke chickenwings gaat maken is een beetje citroensap erboven op natuurlijk heerlijk. Niet alleen is het invriezen van citroenen handig, het heeft ook nog eens veel gezondheidsvoordelen.

citroen

Dit zijn een aantal redenen waarom je je citroenen altijd moet invriezen:

#1. Citroenschil bevat 5 tot 10 keer meer vitamines dan het sap!

Hoe vaak gebruik jij de schil van een citroen? Als je een citroen invriest, is het schaven van een citroen ontzettend makkelijk. Of het nou een salade, soep, cake, pasta of wat dan ook is, het is een geweldige manier om die extra benodigde vitamines binnen te krijgen.

#2. Makkelijke bereikbaarheid betekent meer gebruik.

De kans dat je iets gaat gebruiken wordt natuurlijk groter als het binnen handbereik is. En als je kijkt hoe gezond citroen daadwerkelijk is, is het een goed idee om dit in te voeren in je dagelijkse leven. Het is bekent dat citroenen effectief zijn tegen onder andere: cysten, tumoren en tegen verschillende kankersoorten. Studies hebben aangetoond dat citroenen naar verluidt 10.000 keer sterker zijn dan chemotherapie!

Ook kan deze vrucht gebruikt worden tegen bacteriële infecties en schimmels. Waarom denk je anders dat er zo veel schoonmaakmiddelen zijn met de geur van citroen?

citroen1

#3. Citroenwater smaakt gewoon beter!

Als ik uiteten ga vraag ik altijd om een schijfje citroen in mijn water. Niet alleen geeft dit een aangename smaak, het werkt ook ontzettend dorstlessend. Ook kan je gemakkelijk schijfjes citroen invriezen zodat je deze ten alle tijden aan je water kan toevoegen.