Rijp snel en makkelijk je avocado met DEZE handige tip! Waarom wist ik dit niet eerder…

Het seizoen van de avocado loopt van februari tot en met april. Dat neemt niet weg dat veel Nederlanders er dol op zijn het hele jaar door! De afgelopen jaren merk je in Nederland dat steeds meer mensen bewust bezig zijn met hun gezondheid. Denk hierbij aan sport, maar natuurlijk ook aan goede voeding!

Geen wonder dat avocado zo populair is.. Deze vrucht wordt namelijk gezien als 1 van de gezondste en meest veelzijdige ‘superfoods’. Nu denk je vast: “vrucht? Maar avocado is toch groente?!”

avocado

Botanisch gezien behoord de avocado in Nederland tot de categorie fruit. Dat komt omdat de avocado groeit aan een boom. Echter, onder groente worden de harde en zachte delen van een plant verstaan, die gegeten kunnen worden. Dat zou dus ook opgaan voor de avocado. En dat vinden ze in de landen waar de avocado oorspronkelijk vandaan komt (Midden- en Zuid-Amerika) ook. Het is dus maar hoe je het bekijkt.

Maar wat is er nou vervelender dan een onrijpe avocado?! Dat is precies wat de mannen van het bekende kanaal “Useful” ook dachten, dus besloten ze opzoek te gaan naar de beste manier om een avocado snel te rijpen, en geloof het of niet, die is er! Met deze tip hoef je je dus nooit meer druk te maken of de avocado’s die je in de supermarkt koop onrijp zijn.

Bekijk hieronder hoe het precies in z’n werk gaat. Het is zo ontzettend makkelijk!