Hulde aan dierenliefhebbers die er alles aan doen om een einde te maken aan het leed van vossen

De vossenjacht is een zeer populaire sport in het Verenigd Koninkrijk. Het idee achter deze traditie is dat een groep getrainde honden, vossen opspoort, achtervolgt en indien succesvol, doodt. Dit terwijl een groep, die de “masters of the foxhounds” (de baasjes van de foxhounds) genoemd wordt, de honden, te paard of te voet, aanstuurt. De honden worden bewust agressief gemaakt en getraind door hun baasjes om de vossen in koele bloede te doden.

De wrede praktijk werd in 2005 verboden in zowel Engeland als Wales en heeft altijd gezorgd voor een hoop woede bij dierenliefhebbers en diverse dierenrechten organisaties. Helaas, heeft dit er niet toe geleid dat mensen zijn gestopt met deze oude traditie.

Gelukkig zijn er ook onzelfzuchtige dierenliefhebbers die zich blijven inzetten voor deze onschuldige vossen.

In onderstaande video, is een dappere dierenactivist te zien, die werkt voor de Hunt Saboteurs Association, en een arme vos redt die aangevallen wordt door een groep honden. Dit gebeurt onder het toezicht van de “masters of the foxhounds”, oftewel de jagers.

De moedige vrouw verstopt zich in de bosjes, wacht af en komt op precies het juiste moment tevoorschijn om de arme vos te redden. Je kunt in de video goed horen hoe erg de vrouw van streek is.

Bekijk de video hieronder. Waarschuwing: deze video bevat beelden die als schokkend ervaren kunnen worden.  

Wat een onzelfzuchtige en heldhaftige daad van een echte held! Deel dit verhaal om meer mensen bewust te maken van de wrede vossenjacht. Dit moet stoppen!