Iedereen dacht dat 5-jarige een tumor had – toen kwam de ongelooflijke waarheid boven water

Ik heb in de loop der jaren veel verhalen gelezen over jonge moeders. Het onderwerp ‘tienermoeders’ is een lastig onderwerp, maar wanneer het om de zwangerschap van een nog jonger kind gaat, gaat het in veel gevallen ook nog om seksuele uitbuiting.

Het is moeilijk voor te stellen hoe het leven voor Lina Medina geweest is. Lina is volgens de medische literatuur de jongste moeder ooit. Ze was slechts 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen oud toen ze beviel van haar zoon.

De man die het meisje verkrachtte, is nooit voor zijn vreselijke daad gestraft.

Lina Medina werd in 1933 in Peru geboren. Toen Lina vier jaar oud was, merkte haar vader iets vreemds op: de buik van zijn dochter begon op te zwellen en zag eruit als een ballon.

Al gauw hadden alle dorpsbewoners het over Lina’s grote buik. Haar vader benaderde lokale helers en sjamanen voor hulp.

Niets werkte, en Lina’s familie kreeg langzaamaan het vermoeden dat ze een tumor had. Uiteindelijk besloten haar ouders te voet naar het ziekenhuis in de stad, Pisco, te lopen.
Daar ontmoetten ze Gerardo Lozado, een arts die, net als Lina’s ouders, eerst vermoedde dat ze een tumor had. Maar het duurde niet lang voordat hij ontdekte dat hij het mis had. Lina bleek 7 maanden zwanger te zijn.

Op 14 mei 1939, toen Lina slechts vijf jaar oud was, beviel ze door middel van een keizersnee van een gezond kind.

Lina’s zwangerschap werd wereldwijd groot nieuws en ze kreeg uit diverse hoeken het aanbod om met haar zoon naar de Verenigde Staten te reizen voor medisch onderzoek. Lina’s ouders stemden hier echter niet mee in en de toenmalige president van Peru stelde een wet op om het gezin te beschermen tegen financiële uitbuiting, en beloofde hen bovendien een subsidie waarmee ze voor de rest van hun leven rond konden komen. Helaas heeft de regering nooit een cent uitgekeerd.

De identiteit van het monster, en de vader van het kind, is vandaag de dag nog steeds een mysterie. Lina heeft er, ondanks blijvende verzoeken van de pers, nooit over willen praten.

Enkele jaren na de wonderbaarlijke geboorte, ontdekten Peruaanse artsen dat Lina aan een extreem zeldzame hormonale stoornis lijdt. Lina werd ongesteld toen ze ongeveer acht maanden oud was en toen ze vier jaar oud was, zat ze al in de puberteit.

In onderstaande foto zie je een volwassen Lina met haar zoon, Gerardo.

Gerardo is op 40-jarige leeftijd overleden aan een beenmergziekte.

In 2002 raakte een ​​gynaecoloog, José Sandoval, geïnteresseerd in Lina’s zaak. Hij riep de regering op haar de subsidie ​​te geven die haar beloofd was. Lina kreeg na lang wachten het bedrag uitgekeerd.

Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar het geweest moet zijn voor dit meisje om op die leeftijd moeder te worden. Deel dit verhaal als het je geraakt heeft.

Wat vind jij? Reageer hieronder: