Het is het ergste geval van kindermishandeling dat de politie ooit heeft gezien – ouders zijn gearresteerd

Alle ouders zijn in eerste instantie onzeker. Als je nooit eerder voor een jong kind hebt gezorgd, is het normaal om een beetje nerveus te zijn wanneer je je eerste kind krijgt. Hoe vaak moet ik de baby voeden? Hoe moet ik een luier verschonen? Waarom stopt de baby niet met huilen?

De meeste zorgen gaan in de eerste paar dagen voorbij. Je leert je kind kennen en raakt snel gewend aan het ouderschap. En bij vragen kun je altijd terecht bij het consultatiebureau, de huisarts of bij familieleden met ervaring.

Maar in dit geval, ging het vreselijk mis. Een koppel uit Oklahoma, VS, had overduidelijk geen flauw idee wat ze met hun kinderen aanmoesten.

In plaats van hulp te zoeken en om advies te vragen, bleven ze proberen om voor hun tweeling dochters te ‘zorgen’ – en dit kostte de meisjes bijna hun leven.

De meisjes waren 9 maanden oud toen de autoriteiten in december van vorig jaar ontdekten wat er aan de hand was. Het was zo erg, dat de ouders hun kinderen naar het ziekenhuis moesten brengen. Het personeel van het Oklahoma Urgent Care Center was geschokt toen ze de meisjes zagen.

De kinderen wogen de helft van het gewicht dat ze moesten hebben en waren vel over been, aldus de Daily Mail.

De meisjes waren vies en hadden ernstige bloedingen, eczeem en zweren. Toen de artsen één van de luiers van de meisjes afdeden, zagen ze dat er een made in zat. Ze troffen ook ontlasting aan in haar oor.

Het tweede meisje had haarlokken die vast zaten om haar vinger. Deze haarlokken zaten daar zo lang, dat haar vinger geïnfecteerd was geraakt.

Het excuus van de moeder voor de conditie van de kinderen, was dat zij en haar man geen ervaring hadden met het verzorgen van kinderen. Ze zei ook dat ze geen ziektekostenverzekering had en het zich daarom niet kon veroorloven om goed voor de kinderen te zorgen. Sinds de geboorte van de kinderen, hadden ze geen arts bezocht.

Maar onwetendheid is geen geldig excuus voor het verwaarlozen van je kinderen. De ouders werden dan ook meteen door de politie gearresteerd en de baby’s werden door de lokale kinderbescherming opgevangen. Een ouder familielid werd ook gearresteerd, omdat zij de kinderen herhaaldelijk had gezien, zonder melding te maken van hun toestand.

De politie bezocht het huis van het gezin en ontdekte een omgeving die niet geschikt was voor kinderen. Er zat katten ontlasting op de muren en ze troffen bovendien maden aan in de speelzone van de kinderen.

De politie noemde het de ergste vorm van kindermishandeling die ze ooit hadden gezien, schrijft Tulsa World.

Gelukkig kwam de toestand van de meisjes aan het licht voordat het te laat was. Sinds december krijgen ze de juiste zorg en gaat het veel beter met ze.

Dit mag nooit gebeuren. Geen enkel kind zou aan zoiets verschrikkelijks moeten worden blootgesteld. Aarzel dus nooit om kindermishandeling te melden als je vermoed dat hier sprake van is!