Dit is waarom je altijd sokken moet aantrekken voor het slapen gaan

Heb je moeite om ‘s avonds in slaap te vallen? Dan ben je niet de enige!

Wellicht heb je al verschillende ademhalingstechnieken uitgeprobeerd, waarvan wordt beweerd dat ze helpen om je sneller in slaap te laten vallen.

Maar hier volgt een andere snelle manier waarop je mogelijk snel in slaap valt – let goed op wat je aanhebt – je sokken bijvoorbeeld!

Ik hoor regelmatig dat met sokken slapen,  vreemd is en sommige mensen vinden het zelfs onhygiënisch.

En hoewel ik begrijp waarom mensen dat vinden, blijkt volgens de Universiteit van Groningen, dat mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, juist baat kunnen hebben bij het dragen van sokken.

Klinkt dat vreemd? Misschien denk je daar aan het einde van dit artikel anders over!

Ben je net als ik, dan heb je het ’s nachts erg koud, met name in de winter. Daarom slaap ik altijd met sokken aan.

Zelf val ik meestal in een oogwenk in slaap, maar ik had nooit gedacht dat ik dat misschien wel te danken heb aan mijn sokken.

Volgens onderzoekers zijn er verschillende voordelen van slapen met sokken aan.

Je valt sneller in slaap

Volgens onderzoekers helpen sokken bij het verwarmen van de voeten en zorgen ze er tegelijkertijd voor dat de bloedvaten uitzetten. Dit geeft vervolgens een signaal aan de hersenen af dat het tijd is om te gaan slapen.

Volgens studies van de University of Basel, Zwitserland, is er een duidelijk verband tussen verwijde bloedvaten en de snelheid waarop we in slaap vallen.

Het verbetert je seksleven

Volgens een onderzoek dat door de BBC is gepubliceerd, hebben onderzoekers ontdekt dat vrouwen die met sokken slapen, een verhoogde kans hebben en beter in staat zijn om tot een ​​orgasme te komen. Van de deelnemers die sokken droegen, bereikte 80 procent een orgasme. Van de deelnemers zonder sokken, slechts 50 procent.

Het helpt tegen gebarsten hielen

Het dragen van schone katoenen sokken na het hydrateren van de voeten met een goede voetencrème, kan voorkomen dat er scheurtjes ontstaan in droge hielen, meldt Healthline. Draag echter NIET dezelfde sokken die je de hele dag gedragen hebt. Dit kan het risico op bacteriële- en schimmelinfecties namelijk verhogen.

Fenomeen van Raynaud

Volgens de Raynaud’s Association, treft de ziekte van Raynaud ongeveer 28 miljoen mensen in de VS.

De ziekte zorgt ervoor dat de bloedvaten abnormaal reageren op kou. Dit beïnvloedt met name de kleine bloedvaten in handen en voeten.

’s Avonds sokken dragen kan een aanval voorkomen doordat de voeten warm worden gehouden en doordat het bloed goed kan blijven circuleren.

Dus, voor alle personen die ’s nachts sokken dragen – schaam je niet en geniet van alle voordelen.

Deel deze informatie op Facebook, zodat meer mensen kunnen leren hoe goed het kan zijn om sokken aan te trekken voor het slapen gaan!

Wat vind jij? Reageer hieronder: