Jonge vrouw met overgewicht doorbreekt twee oude gewoonten en valt 77 kilo af

Anderhalf jaar geleden, at Jessica Beniquez elke dag junkfood en zat ze uren gekluisterd voor de buis.

“Ik lag in bed en bekeek de ene na de andere serie op Netflix. Het enige wat ik deed was eten, naar het werk gaan en naar mijn series kijken,”

Toen Jessica 19 jaar oud was, woog ze 145 kg.

Maar een jaar geleden, was Jessica het zat en zette ze haar eerste stappen richting een nieuw leven.

Zwaarlijvig zijn is zowel ongemakkelijk als ongezond. Toch kan het erg moeilijk zijn om bepaalde gewoonten te doorbreken en je leven te veranderen. Daarom vind ik dat verhalen zoals die van Jessica de moeite waard zijn om te benadrukken – deze verhalen laten namelijk zien dat afvallen wel degelijk mogelijk is, hoe moeilijk het ook lijkt!

Toen Jessica aan haar reis begon, woog ze maar liefst 145 kg.

De eerste gewoonte die Jessica doorbrak was het eten van junkfood. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar voor Jessica was kiezen voor gezondere alternatieven een grote stap.

Jessica stond letterlijk op uit haar stoel, zette haar series aan de kant en begon sportvideo’s te bekijken op YouTube.

Begin 2016 deed Jessica oefeningen vanuit huis, maar uiteindelijk durfde ze het aan om naar de sportschool te gaan – een plek waar ze altijd bang voor is geweest.

Inmiddels voelt ze zich daar ontzettend fijn!

Jessica sport ongeveer twee uur per dag en haar nieuwe levensstijl heeft een groot verschil gemaakt.

Jessica legt haar afvalproces en de aanpassingen die ze heeft gedaan vast op sociale media.

Ze hoopt dat ze anderen kan inspireren om in zichzelf te geloven.

“Mijn naam is Jessica en ik ben 21 jaar,” schreef ze onlangs op Instagram. “Ik ben 1.62m en ruim 77 kilo afgevallen door te diëten en sporten. Ik woog eerst ruim 145kg en nu tussen de 65-67kg”

“Er waren, en er zijn nog steeds, obstakels op mijn weg, maar zo gaat dat nou eenmaal en daar moet ik gewoon mee omgaan. Zorgt dit ervoor dat ik opgeef? NOOIT.”

Jessica’s transformatie is niet alleen lichamelijk. Ook mentaal is ze veranderd.

“Ik had nooit verwacht dat ik zover zou komen. Ik was verlegen, maar nu ben ik zelfverzekerder. Ik heb zoveel meer energie…” Het is vreemd om te zien welke dingen ik nu wel kan die ik voorheen niet kon,” zegt Jessica.

Wat een inspiratie ben je Jessica! Deel en like haar fantastische transformatie als je ook vindt dat deze jonge vrouw het fantastisch gedaan heeft!

Wat vind jij? Reageer hieronder: