Jongen mag een dier naar keuze uitzoeken in het dierenasiel – zijn keuze laat de harten van duizenden smelten

Elk dier verdient een liefdevol thuis, ongeacht hoe oud het is of hoe het eruit ziet.

Daarom was ik zo geraakt door wat een jongen, Easton, onlangs deed.

Samen met zijn moeder bezocht hij een dierenasiel. Zijn moeder gaf daarbij aan dat hij een dier naar eigen keuze mee naar huis mocht nemen.

Voor Easton ging het echter niet om het uiterlijk van zijn nieuwe huisdier. Het ging veel dieper dan dat.

Op een dag werd Easton verrast door zijn moeder. Ze nam hem mee naar het lokale dierenasiel, waar hij een dier naar keuze mocht uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Er waren puppies en jonge katjes – en met zoveel schattige dieren zouden de meeste mensen het lastig vinden om een keuze te maken. Maar dat gold niet voor Easton.

Toen hij bij het dierenasiel aankwam, voelde hij meteen een sterke band met een bepaald dier. Maar het was geen schattige kleine pup of kitten. Het was een 10-jaar oude, oranje kat, Tiny.

Tiny’s zus Trinity was ook in het asiel, maar de broer en zus hadden geen sterke band, dus gaf het personeel van het asiel aan dat het geen probleem was als ze gescheiden van elkaar geadopteerd zouden worden.

En toen Easton en zijn moeder, Tiny in de auto zetten, zagen ze meteen dat de 10-jarige kat zich thuis voelde.

Een gelukkige kat

Toen Easton en zijn moeder Tiny uit zijn kooi lieten, gedroeg hij zich niet zoals de meeste katten. Hij duurde bij hem niet lang om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Tiny sprong op en ging op Easton’s schoot zitten en knuffelde met zijn nieuwe beste vriend. Easton’s moeder, postte samen met het dierenenasiel, de foto van de twee op Facebook, waar deze inmiddels meer dan 40.000 likes heeft ontvangen.

Tiny mag zichzelf gelukkig prijzen met zijn  nieuwe familie. Hij is zeker niet de kleinste of jongste kat. En juist daarom ben ik zo blij dat Easton hem als nieuwe beste vriend heeft uitgekozen.

Het draait namelijk niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk. Dit bewees Easton toen hij die dag het dierenasiel bezocht.

Vind je ook dat Easton en Tiny perfect voor elkaar zijn? Deel dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: