Zijn hond kon niet stoppen met blaffen naar de voordeur. Wanneer hij een kijkje neemt? WOW!

Toen een man, woonachtig in Florida, Verenigde Staten, uit het raam keek vanaf zijn vaders huis, kreeg hij de shock uit zijn leven toen hij een enorme panther voor de deur zag liggen.

Het incident gebeurde op 18 maart 2016, en heeft al veel aandacht gekregen op het internet. Toen de man een foto van het dier maakte en deze op social media zette, werd deze binnen de kortste keren door velen duizenden mensen wereldwijd gedeeld.

kater

“De panther bleef zo’n 20 minuutjes hangen. Ik denk dat hij een lekker plekje in de schaduw zocht. Toen hij ons na een tijdje spotte achter het raam keek hij even, en liep vervolgens langzaam weg. Sindsdien hebben we de panther niet meer gezien. Mijn ouders wonen al sinds 1988 in dit huis, en hebben slechts 1 keer in al die tijd een welpje voorbij zien komen, maar nog nooit eentje van dit formaat!”

kater1

Deze katachtigen worden ernstig bedreigd in hun natuurlijke leefgebied, aldus National Wildlife Federation. In het wild wordt het aantal op nog maar 100 geschat. De dieren worden gemiddeld 12 jaar oud en kunnen langer dan 2 meter worden!