Hij zat jaren opgesloten in een kooitje. Wanneer hij voor het eerst vrijheid voelt? Prachtig..

Naar het circus gaan klinkt in de eerste instantie als een leuk uitstapje voor de familie. Niet alleen is er popcorn, er zijn ook allemaal acrobatische acts, en niet te vergeten, de dieren natuurlijk!

Er is echter 1 probleem. Lang niet alle dieren die voor het circus werken worden goed behandelt. Ze worden tegen hun wil in de kleine kooien gehouden, weg van hun natuurlijke omgeving. Ook worden deze dieren gedwongen om trucs uit te voeren, alleen maar omdat het publiek betaalt voor entertainment.

tijgers

We hebben al te vaak gezien hoe slecht de omstandigheden zijn waarin deze prachtige dieren opgroeien. Geen dier verdient het om op deze manier behandelt te worden, en gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan het bevrijden van circusdieren.

Hoover de tijger bracht jaren door in een circus in Peru. En hoewel er in de wet staat dat circusdieren streng verboden zijn, wordt er amper iets aan gedaan. Maar gelukkig zijn daar de vrijwilligers van het “Animal Defenders International” die er alles aan doen om hier een eind aan te maken. Ze volgden het circus meerdere maanden, en na een anonieme tip konden ze Hoover bevrijden!

Hoover kwam uit een nest van 12 tijgers, maar is de enige die de jaren overleefd heeft. Gelukkig kan hij nu vrij rondlopen zonder in een piepkleine kooi te zitten. Hij werd na zijn bevrijding overgeplaatst naar het “Cat Rescue Centre” in Florida, Verenigde Staten.

Wat vind jij? Reageer hieronder: