Kinderen gooien pup in het vuur – een detail in de vacht van de hond, redt zijn leven

Honden zijn al generaties lang de beste vriend van de mens. Mensen vertrouwen deze bijzondere wezens vanwege hun loyaliteit, hun houding, en boven alles, hun onovertroffen vriendschap. Maar de kleine pup, Polo, werd door mensen op de meest verschrikkelijke manier teleurgesteld.

Op een zondag in mei, stal een aantal kinderen de pup van zijn veranda en gooide hem in een vuur.

Het stadje waar Polo woont, ligt afgelegen in het noorden van Manitoba in Canada. Zijn familie heeft geen elektriciteit of stromend water en er is geen dierenarts in de woonplaats. Daarom moest Polo noodgedwongen een luchtreis van 600km afleggen naar Winnipeg om behandeld te kunnen worden door de meest dichtbijzijnde dierenarts.

Toen Polo in het dierenziekenhuis aankwam, waren zijn brandwonden zo ernstig, dat de dierenartsen niet konden vaststellen om welk ras het ging.

“Er kwam rook van zijn hele lichaam af… en er kwamen bubbels en rook uit zijn neus,” vertelt Katie Powell van Save a Dog Network Canada aan CityNews.

Volgens CBC News werd Polo opgenomen in het Tuxedo Animal Hospital, waar hij behandeld werd voor tweedegraads brandwonden. Hij had verwondingen aan zijn neus, bek, poten, testikels en maag. Zijn keel en longen waren opgezet en zijn ogen zaten onder de zweren.

Polo´s verwondingen waren overweldigend, maar tegelijkertijd had hij het misschien niet overleefd als het niet aan één ding gelegen had.

De dierenartsen denken dat Polo’s dikke vacht, zijn leven gered heeft.

Polo’s familie was het dierenziekenhuis uiteraard ontzettend dankbaar voor hun inzet, maar ze moesten ook een lastige keuze maken.

Omdat ze het idee hadden dat Polo niet meer veilig bij hen zou zijn, besloot het gezin de hond ter adoptie af te staan. Ze vermoedden dat de kinderen die Polo in het vuur gegooid hadden, dit gedaan hadden om één van hun kinderen te pesten.

“De kinderen zijn er kapot van. Het gezin is sprakeloos,” vertelde Powell aan CityNews.

Hoewel Polo veel geleden heeft, heeft het zijn temperament niet beïnvloed. Powell vertelde aan Today dat de pup gedurende zijn verblijf in het ziekenhuis altijd vrolijk was. Hij kwispelde constant met zijn staart, om te laten zien dat hij de dierenartsen waardeerde.

Het duurde enige tijd voordat Polo hersteld was, maar hij heeft nu het ziekenhuis verlaten en is bovendien geadopteerd door een liefdevol gezin in Vancouver.

Bekijk een video van Polo hier!

“Het is een sterke kleine hond,” zei dierenarts Jonas Watson.

Wat een kleine vechter! Deel Polo’s verhaal om anderen te inspireren om te blijven vechten voor hun trouwe viervoeter, zelfs wanneer de situatie er grimmig uitziet.

Wat vind jij? Reageer hieronder: