Doe kip en sinaasappel in een slow cooker, het resultaat is ZO lekker!

Heb je wel eens gehoord van kipfilet a l’orange? Klinkt heerlijk toch?

Door de franse naam klinkt dit recept misschien fancy en ingewikkeld maar dat is echt niet zo. Het is natuurlijk niets meer dan kip met sinaasappel, maar goed, in het frans klinkt dit een stuk lekkerder. Dit lekkere kip gerecht kan je heel simpel zelf maken en is perfect voor tijdens de feestdagen.

Wat deze kip heerlijk mals en smaakvol maakt is de manier waarop je het bereid. Het geheim is om hier echt goed de tijd voor te nemen. Hoe langzamer je de kip gaart hoe smeriger deze wordt. Niemand houdt van droge kip toch?

In het filmpje hieronder wordt een slow cooker gebruikt. Zelf heb ik deze en ik kan echt niet meer zonder. Als je nu geen slow cooker hebt kan je ook een pan met een dikke bodem en een goede deksel gebruiken op een heel laag vuurtje.

Voor dit gerecht heb je 4 kippen dijen nodig. Bestrooi deze met een beetje meel. Zet ondertussen de slow cooker aan op de laagste stand of een pan op een heel laag vuurtje. Mix 125 ml sinaasappelsap met 60 ml soya saus, 125 ml sinaasappel jam, twee teentjes fijngesneden knoflook en 2 el ketchup. Zorg dat je een mooie saus krijgt. De sinaasappel geeft de kip een heerlijke en verrassende smaak.

Leg de kip in de slow cooker en giet de saus hier overheen. Doe de deksel erop en laat de kip 4 tot 5 uur langzaam garen. Gebruik je een pan dan zal je kip eerder gaar zijn en raad ik je aan na 2 uur garen zeker even te kijken of je kip klaar is. Wanneer de kip van het bot valt is deze perfect! In de tussentijd kan jij je bekommeren over de rest van het eten of alvast je kerst outfit aantrekken.

Serveer de kip samen met de saus. Lijkt jou dit een lekker recept voor de feestdagen? Laat het weten in de commends en vergeet dit recept niet te delen met je vrienden op Facebook!