Leraar stopt cheeseburger in aquarium – 10 jaar later ziet het er nog als nieuw uit

Op 11 oktober 2007, besloot een docent, Graig Smith, een cheeseburger tentoon te stellen. Hij wilde zien hoe de cheeseburger op natuurlijke wijze zou afbreken. Graig begon aan het project toen hij nog op de universiteit zat.

Nu, 10 jaar later, is de cheeseburger nog altijd in het aquarium te bewonderen. Graig vierde de “verjaardag” van de burger door enkele foto’s van de burger op zijn Facebook account te posten.

Scroll omlaag om de foto’s te bekijken, en DEEL dit bericht met je familie en vrienden!

Graig Smith is docent Biologie en Biomedische wetenschappen in Florida.

Al ruim 10 jaar bewaart Graig een cheeseburger die hij in een fastfood restaurant kocht, om te zien hoe het er na verloop van tijd uit zou zien.

Toen Graig als leraar aan de slag ging, nam hij de burger mee het klaslokaal in.

De meeste cheeseburgers zien er zo uit wanneer je ze koopt. Maar na een decennium ziet het er heel anders uit!

Op 11 oktober 2017, exact 10 jaar na het kopen van de burger, plaatste Graig foto’s van de burger op Facebook. 

Dit deed hij om vrienden en familie te laten zien hoe een 10 jaar oude cheeseburger er uitziet.

De leraar heeft het aquarium niet luchtdicht gemaakt, maar zorgt er juist voor dat er voldoende lucht bij kan. En zoals je kunt zien, is alles in principe nog intact!

“Ik probeerde te simuleren wat er zou gebeuren als ik het op het aanrechtblad in iemands huis zou laten liggen.”

Aangezien Graig lesgeeft in Biomedische wetenschappen, zijn al zijn leerlingen gefascineerd door de burger.

“Het vlees, de kaas en het brood hebben totaal geen schimmel,” vertelde hij. “Ze zijn over het algemeen slechts uitgedroogd. Er zitten zoveel conserveermiddelen, zout en ‘andere dingen’ in dat het zichzelf als het ware heeft gemummificeerd.”

Graig zegt dat zijn leerlingen door dit experiment anders zijn gaan denken over wat ze in hun lichaam stoppen.

“Veel leerlingen vertellen me dat ze nu meer gezonde opties bekijken, in plaats van snel langs de drive-thru te gaan zoals ze normaliter deden….Al kan ik er slechts voor zorgen dat enkele leerlingen gezondere keuzes maken, dan was dit het allemaal waard.“

Hier kun je de cheeseburger, voorzien van een datumlabel, in het aquarium zien.

Graig is ook begonnen met het verzamelen van andere items die zijn leerlingen hebben meegenomen.

“In mijn eerste jaar als docent, hebben we een andere burger bij de burger van 2007 geplaatst. Vanaf dat moment bleven leerlingen andere fastfood producten meenemen, en nam de collectie toe.”

Behalve de hamburgers heeft de leraar frietjes, geraspte gebakken aardappel en kipnuggets uit verschillende jaren tentoon gesteld.

“De vraag die het meest gesteld wordt, is wat er zou gebeuren als iemand het zou opeten, maar de meeste leerlingen rennen gillend weg bij die gedachte.”

DEEL dit bericht met je familie en vrienden op Facebook.

Wat vind jij? Reageer hieronder: