Linda redde hun leven – 18 jaar later negeert ze alle waarschuwingen en gebeurt het ondenkbare

Toen Linda Koeb terugkeerde naar het dierenreservaat, wist ze niet zeker of haar oude vrienden haar nog zouden herkennen. Het was immers 18 jaar geleden dat ze Swing en Doll in het wild uitzette.

Linda ontmoette de twee chimpansees toen ze een 23-jarige student was.

Swing en Doll waren net vrijgelaten uit een lab, waar ze werden gebruikt voor diverse dierproeven.

Linda ondersteunde de dieren in de daaropvolgende vier jaar in hun herstel. Maar op een dag, waren de twee chimpansees klaar voor hun nieuwe leven in het dierenreservaat.

Na zoveel jaren in gevangenschap geleefd te hebben, was het moeilijk voor Swing en Doll om te wennen aan hun nieuwe omgeving.

Linda was ongerust en dacht dat ze deze grote verandering mogelijk niet aan zouden kunnen.

Ze kan zich nog goed herinneren dat ze toekeek hoe de chimpansees werden vrijgelaten in het reservaat. Omdat Swing en Doll zes jaar in een laboratorium hadden doorgebracht, was Linda nerveus.

Maar dankzij Linda’s liefde en zorg, wisten Swing en Doll zich langzaam maar zeker aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

Achttien jaar later keerde Linda terug om de vrienden, waar ze 4 jaar lang voor gezorgd had, terug te zien.
In de video loopt Linda naar de chimpansees toe, onzeker of ze haar zullen herkennen.

De toezichthouders wisten niet zeker of het wel veilig was om Linda, Swing en Doll te laten bezoeken. Chimpansees zijn namelijk sterke dieren en kunnen bovendien agressief zijn.

Maar na het zien van deze reünie, kan niemand ontkennen dat deze dieren sterke gevoelens en een goed geheugen hebben…

Bekijk hier de prachtige reünie:

Hoewel ze elkaar 18 jaar lang niet gezien hadden en geen contact hadden, is duidelijk dat de band tussen Linda, en Swing en Doll, onbreekbaar is.

 Uit onderzoeken blijkt dat chimpansees veel meer begrijpen dan we denken. En net zoals mensen, geven ze kusjes, knuffelen ze graag, schudden ze elkaar de hand en ballen ze hun vuisten.

Wie zegt dat chimpansees niet van iemand kunnen houden die hun leven gered heeft? Deel deze video op Facebook zodat je vrienden ook kunnen genieten van deze prachtige reünie!