Mannen filmen zichzelf terwijl ze 79 biggen verpletteren – ze zijn veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf

Hoe een mens een dier kan mishandelen is en blijft voor mij een raadsel.

Hoe kan iemand zo wreed en gewelddadig zijn tegen een onschuldig en weerloos wezen?

Dit geval van dierenmishandeling is zo verschrikkelijk en zorgde ervoor dat ik me zowel verdrietig als kwaad voelde. Toch wilde ik dat mensen dit verhaal zouden lezen, zodat we voorgoed een eind kunnen maken aan dit soort praktijken.

Een jonge man, die op een boerderij in Spanje werkte, sprong op gewelddadige wijze op een groep biggen in een gang. Hij sprong met opzet meerdere malen hard op de arme dieren en probeerde ze zo te verpletteren. 79 biggen kwamen om door de impact en velen hadden diverse verwondingen, schrijft Todos Noticias.

De jongens plaatsten de video op hun sociale media kanalen, waar deze vervolgens massaal werd gedeeld en wereldwijd zorgde voor een hoop woede. De jonge mannen probeerden hun wrede daden achteraf goed te praten door te zeggen dat het slechts “kwajongensstreken” waren schrijft Todos Noticias in hetzelfde artikel.

15 maanden

Het Strafhof van Almería, Spanje heeft de twee werknemers van de boerderij veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor dierenmishandeling.

Maar dat is niet alles – het is de mannen ook 3,5 jaar lang niet toegestaan om met dieren te werken en ze moeten een schadevergoeding van bijna €5000 aan de boerderij betalen.

Hoewel slechts één van de jonge mannen op de biggen sprong en ze daarmee doodde, kregen beide mannen dezelfde straf. De rechtbank kwam tot dit besluit, omdat de mannen dezelfde wettelijke verantwoordelijkheid hadden over het leven van de dieren op de boerderij.

Liefde en respect

Dit is één van de meest verontrustende zaken die ik ooit gelezen heb. Ik was zowel woedend als geschokt. Gelukkig werden deze verachtelijke jonge mannen verantwoordelijk gehouden voor hun daden en zijn ze veroordeeld. Dierenmishandeling kan echt niet! Dieren verdienen net zoveel liefde en respect als alle andere wezens op deze planeet.

De foto op social media voor dit artikel heeft niks met dit verhaal te maken.

Deel als je het eens bent met de gevangenisstraf die de twee mannen gekregen hebben.

Wat vind jij? Reageer hieronder: