Mensen praten neer op meisje met down syndroom. Dan zegt een man één zin die haar moeder diep weet te raken

Elk kind is een geschenk, en alle kinderen zijn op hun eigen manier uniek. Jammer genoeg, bestaat er nog steeds een stigma op kinderen die geboren worden met bepaalde aandoeningen of beperkingen, waaronder het down syndroom.

Hoewel het stigma minder zichtbaar is voor mensen die zelf niet dagelijks te maken krijgen met deze aandoening, komt discriminatie en haat naar deze groep mensen zeer veel voor.

Pam De Almeida is vaak getuige van dit stigma op haar dochter Sophia, die ook het down syndroom heeft.

Pam heeft een Facebook-pagina, Slice of Life. “Het is toegewijd aan het vastleggen van mijn perfecte, onvolmaakte leven van het opvoeden van een kind met down syndroom,” vertelt ze aan de Daily Mail.

Eerder dat jaar, zorgde één van haar posts voor opschudding, toen ze vertelde over een ervaring in een Tom Horton restaurant.

In haar post omschreef ze hoe zij en Sophia aan het genieten waren van hun gerecht toen ze door twee andere klanten werden aangestaard.

Ze schreef: “Twee dames begonnen te staren en fluisteren. Dit komt regelmatig voor… Ik zat daar en zag hoe deze twee vrouwen letterlijk hun nek uitstaken om Sophia beter te kunnen zien. Ondertussen hadden ze niet in de gaten, dat ik ze ook aanstaarde. Vandaag zat het me dwars. Het zat me echt dwars.“

Kort daarna, toen een koppel hun tafel benaderde, verwachtte Pam het ergste.

“Oh geweldig! Meer mensen die haar van dichtbij willen bekijken!”

Maar tot Pam’s verrassing, werd haar dochter niet begroet door meer vooroordelen en gestaar. In tegendeel, de oudere man gaf Sophia een high five en schudde haar hand. Daarna draaide hij zich naar Pam toe met tranen in zijn ogen.

“Ik heb een verhaal dat ik graag met je wil delen.” zei hij.

In haar bericht beschrijft Pam het verhaal van de man. Hij vertelde haar hoe hij de avond ervoor een nieuwsbericht had gezien. Daarin was te zien dat een vrouw bevallen was van een kind met ernstige beperkingen. De vrouw was haar beslissing om haar kind te houden op televisie aan het verdedigen.

Hij zei: “Het punt is dat je nooit weet wat voor impact een persoon zal hebben op de wereld. Je weet nooit waartoe een persoon in staat is, totdat je hen de kans geeft.”

De moeder was diep ontroerd door de woorden van de vriendelijke man. In de post, die bijna 17.000 keer gedeeld is, schrijft ze:

“Deze man was de eerste vreemde  die me ooit gefeliciteerd heeft met de geboorte van mijn dochter Sophia. Hij was de eerste vreemde die haar WAARDE herkent. Haar SCHOONHEID.

In een wereld waar er wordt gefluisterd over mijn dochter en waar ze aangestaard wordt, zag deze man haar WAARDE.”

Terwijl hij vertrok, zei hij één zin, waardoor Pam het niet droog hield:

“Je bent een mooi persoon. Je dochter is prachtig. Gefeliciteerd!”

DEEL dit met je vrienden en familie.