Moeder durft de deur niet te openen, seconden later kijkt ze naar de beveiligingscamera

We horen de laatste tijd veel verhalen over geweld en misdaad.

Het is dus niet vreemd dat Melissa Vang haar voordeur niet durfde te openen, toen een vreemde man op de deur van haar huis klopte in Kansas, Verenigde Staten.

Maar het is belangrijk te onthouden dat iets niet altijd is wat het lijkt.

Dit is een verhaal over een jongeman met een groot hart.

Melissa was thuis met haar twee jonge dochters toen iemand plotseling op de deur klopte. Ze verwachtte geen bezoek en was dus meteen op haar hoede.

Het gezin had een bewakingscamera naast de voordeur geïnstalleerd, om de situatie voor hun huis in de gaten te houden.

Melissa besloot om het geklop te negeren, en de video later te bekijken om te zien wie het was.

“Ik maak de deur niet open voor vreemden of voor personen die ik niet ken of herken,” vertelde Melissa aan KCTV5 News Kansas City. “Dus nadat hij weggelopen was, bekeek ik de camerabeelden.”

Melissa wist echter niet dat deze vreemde absoluut geen kwade bedoelingen had.

Terwijl ze de beelden van de bewakingscamera bekeek, zag ze iets dat haar diep wist te raken. Dit was geen inbreker die op haar deur had geklopt, sterker zelfs, het omgekeerde was waar.

Het was een tiener die simpelweg een goede daad probeerde te verrichten.

De jongeman, Tyler Opdyke, klopte op de deur. Toen hij geen gehoor kreeg, keek hij rond en zag de camera. Hij liep ernaar toe en hield een bekend voorwerp omhoog – de portemonnee van Melissa’s man waar meer dan $1500 in zat.

Blijkt dat de man van Melissa per ongeluk zijn portemonnee had laten vallen toen hij op weg was naar zijn auto.

“Ik dacht aan wat ik zou willen dat iemand zou doen als ik mijn portemonnee had laten vallen, zei Tyler. “Daarna dacht ik aan het huis. Ik dacht aan het gezin dat daar woonde.”

Tyler hield de portemonnee voor de camera en voordat hij vertrok, liet hij duidelijk zien waar hij het voor hen verstopt had, zodat ze het achteraf terug konden vinden.

Maar Tyler wilde er toch zeker van zijn dat het gezin de portemonnee gevonden had en dat niemand het meegenomen had, dus keerde hij later op de dag terug om er zeker van te zijn dat de portemonnee in de juiste handen terecht was gekomen.

Daar ontmoette hij Melissa, die zojuist de video had bekeken en diep geraakt was door zijn vriendelijke daad.

“We horen dagelijks niet veel goede dingen zoals dit,” zei een dankbare Melissa.

VIDEO: A teen in California found a wallet with $1,500 in cash, so he did what many probably wouldn’t: he returned it.MORE >>> http://www.kctv5.com/story/36405489/watch-teen-caught-on-camera-returning-wallet-to-owner

Posted by KCTV5 News Kansas City on Tuesday, September 19, 2017

Wat een geweldig verhaal dat onze hoop in de mensheid herstelt! Deel het met je vrienden en zorg vandaag voor wat positiviteit in hun leven.