Moeder is in shock wanneer zoon geboren wordt met bloederige vlekken, dan onthult de arts het ondenkbare

Toen Dylan vijf jaar geleden geboren werd, realiseerden zijn artsen zich al gauw dat er iets niet klopte aan de pasgeboren baby. De huid op zijn rug was donkerrood en de rest van zijn lichaam zat onder de donkere levervlekken.

Later bleek dat Dylan leed aan een ernstige aandoening: Congenitale melanocytaire naevi. Ongeveer 80% van zijn lichaam zat onder de moedervlekken.

De artsen vertelden aan Dylan’s moeder, Kara, dat haar zoon meerdere operaties zou moeten ondergaan in de eerste jaren van zijn leven.

Let op: dit artikel bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren.

Patiënten die aan Congenitale melanocytaire naevi lijden, hebben een grote kans op huidkanker. Het is daarom belangrijk dat moedervlekken bij deze patiënten goed in de gaten worden gehouden.

De gigantische moedervlek die Dylan’s rug vrijwel volledig bedekte, was zo groot dat artsen deze operatief wilden verwijderen. Maar het zou geen eenvoudige operatie zijn, aangezien er huid van andere lichaamsdelen moest worden getransplanteerd.

Toen Dylan wat ouder was, besloten zijn artsen de meer gecompliceerde operaties voort te zetten. Om te zorgen voor voldoende huid voor de transplantaties, werden implantaten, vergelijkbaar met borstimplantaten, in het lichaam van de jongen aangebracht.

Dylan liep drie maanden rond met de implantaten en zijn huid nam in die periode in omvang toe. Het idee achter deze methode was dat er voldoende extra huid zou ontstaan om het gebied van de gigantische moedervlek op de rug van de jongen te bedekken, nadat de moedervlek verwijderd was.

Dylan heeft ondertussen een hoop operaties achter de rug. Na 26 operaties is ongeveer de helft van de gigantische moedervlek van de jongen verwijderd.

Ondanks alle operaties en de bijbehorende herstelperiode, is Dylan een vrolijke jongen.

“We proberen te doen wat voor hem het best is. We willen hem een zo compleet mogelijk en lang leven geven,” zei Kara.

Dylan weet heel goed dat hij er anders uitziet dan andere kinderen. Vreemden staren hem vaak na als hij in het openbaar verschijnt. Wanneer dat gebeurt, legt Dylan meestal uit waarom hij er zo uitziet.

Over het algemeen zijn mensen gewoon nieuwsgierig en niet gemeen. Maar soms zijn mensen wel degelijk hard.

“Toen we op een dag in een supermarkt waren, vroeg de manager ons om weg te gaan, omdat één van de klanten zich ongemakkelijk voelde na het zien van ons kind. Ik vond dit heel erg,” zei Kara.

Maar de moeder weigert haar zoon te verstoppen of zich te schamen.

Dylan´s ouders hebben dan ook een Facebookpagina aangemaakt voor mensen die zijn herstel willen volgen. Klik op deze link voor meer informatie.

Dylan is een dappere jongen en ontzettend schattig ondanks zijn moedervlekken. We hopen dat de resterende operaties goed zullen verlopen.

Deel Dylan´s verhaal om een hulde te brengen aan deze kleine vechter.