Moeder legt uit waarom er geen regels gelden voor haar 7 ‘verwilderde’ kinderen en waarom ze zelfs niet naar school hoeven te gaan

Gemma en Lewis Rawnsley wonen in Noord-Engeland met hun zeven kinderen:

Skye is 13, Finlay is 12, Phoenix is 9, Pearl is 8, Hunter is 5, Zephyr is 3 en Woolf is 1.

Geen van de kinderen gaat naar school – en nee, ze volgen ook geen thuisonderwijs. Gemma en Lewis zijn het er niet mee eens dat kinderen regels moeten opvolgen die door volwassenen zijn bedacht.

In plaats daarvan mogen hun “verwilderde” kinderen hun eigen beslissingen nemen. Ze beslissen zelf hoe ze zich willen kleden, wat ze willen eten, welke activiteiten ze willen ondernemen en om hoe laat ze ‘s avonds naar bed gaan.

Gemma zegt dat ze niet wil dat haar kinderen te snel opgroeien. De 35-jarige moeder geeft aan dat ze graag wil dat haar 7 kleintjes van hun kindertijd genieten. Dit houdt in dat ze geen grenzen voor ze stelt.

Haar kinderen mogen schelden, hun eigen haar verven en knippen, tatoeages zetten en een hoop andere “volwassen” dingen doen.

Je weet nooit wat je aantreft in het huishouden van de Rawnsley’s.

Eén kind kan buiten met een bijl aan het zwaaien zijn, een ander knipt de eigen haren en weer een ander kind eet ijs direct uit de ijsbak.

Gemma weet dat sommige mensen denken dat ze een “verwilderd” gezin heeft, maar zelf ziet ze dat niet zo.

Gemma heeft vroeger weinig liefde gekend en groeide op in een huis vol geweld. Ze wilde haar kinderen dan ook een compleet andere ervaring geven.

Daarom voeden Gemma en Lewis hun kinderen op met één missie: de kinderen helpen om een interessant, gelukkig, leuk en bevredigend leven te leiden.

Het is echter niet zo dat Gemma geen ouderrol vervult. Ze geeft haar kinderen naar eigen zeggen slechts de vrijheid om te leven. Zo weegt ze alle voor- en nadelen af van alles wat haar kinderen aan haar vragen. Als ze het idee heeft dat het kind wat van de ervaring kan leren, stemt ze in.

Veel mensen zullen misschien denken dat kinderen met een houweel laten zwaaien te gevaarlijk is, maar Gemma ziet het als een weloverwogen beslissing om haar kinderen te leren over verantwoordelijkheid.

De Rawnsley’s zijn ook van mening dat school niet altijd nodig is voor kinderen – ze kunnen een hoop leren door slechts te ervaren.

Skye en Finlay, de twee oudste kinderen, gingen in eerste instantie wel naar school, tot Gemma en Lewis besloten dat het schoolsysteem niet geschikt was voor hun gezin.

De 9-jarige Phoenix is nooit naar school geweest. Hij wilde niet leren lezen tot 6 maanden geleden. Toen hij echter aangaf dat hij het wilde leren, leerden Gemma en Lewis hem lezen.

De enige regels die de kinderen moeten volgen? Niet liegen, niet aanstootgevend zijn en niemand pijn doen.

Hoewel mensen het misschien vreemd vinden, zegt Gemma dat ze veel complimenten krijgt over het gedrag van haar kinderen.

Wat vind jij van deze fascinerende methode om kinderen op te voeden? DEEL dit artikel met je vrienden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: