Moeder poseert gelukkig voor de camera – maar onder de tafel is het resultaat van een drama zichtbaar

Het is nu vijf jaar geleden sinds de verschrikkelijke dag in maart, waarbij een drama zich voltrok, dat Stephanie Decker uit
Henryville, VS nooit zal vergeten.

Ze was net thuis aangekomen bij haar twee kinderen, Dominic en Reese. Buiten woedde een storm die alsmaar erger werd. Stephanie voelde zich op dat moment dankbaar dat zij en haar kinderen binnen waren en niet buiten in die afschuwelijke storm.

Maar dit was geen gewone storm. Het was een tornado die met een snelheid van meer dan 280 km/u door de stad trok.

Toen het hele huis begon te schudden, belde Stephanie’s man haar op en gaf aan dat ze samen met de kinderen naar de kelder moest gaan om te schuilen.

Stephanie bracht haar twee kinderen, die op dat moment acht en vijf jaar oud waren, naar de kelder en wikkelde ze in dekens.

Plotseling voelde het alsof er een trein over het huis raasde. Stephanie sprong snel over haar kinderen, om hen als menselijk schild, te beschermen.

Kiezen tussen haar eigen veiligheid en dat van haar kinderen, was een eenvoudige opgave.

Ze herinnert zich de gebeurtenis als de dag van gisteren: Een grote stalen balk viel op Stephanie en verbrijzelde haar benen.

Maar het was nog niet voorbij, een andere tornado raasde door Stephanie’s huis. En hoewel ze geen kant op kon en haar benen verbrijzeld waren, was ze in staat haar bovenlichaam te gebruiken om haar dochter tegen het gevaar te beschermen. Gedreven door pure adrenaline, bewoog ze zich over het lichaam van haar dochter.

Die beweging resulteerde in zeven gebroken ribben en een geperforeerde long, maar dochter Reese was ongedeerd.

Stephanie hield via SMS contact met haar man, maar nadat hij haar vier berichten had verzonden zonder reactie, kreeg hij het vermoeden dat er iets mis was.

Terwijl Stephanie zwaargewond op de grond lag, besloot ze dat ze iets zinvols met haar leven zou doen als ze het incident zou overleven.

Toen de storm voorbij was, renden Dominic en Reese naar buiten om hulp te halen voor hun moeder. Stephanie verloor beide benen, maar overleefde het incident. De herstelperiode duurde lang en was zwaar, maar Stephanie gaf niet op en kreeg twee moderne beenprothesen.

Eén jaar na het ongeluk richtte ze de Stephanie Decker Foundation op, een stichting die ervoor zorgt dat kinderen die een arm of been missen kunnen sporten. Stephanie heeft tot nu toe 250 kinderen geholpen. Daarnaast reist ze de wereld over om anderen te motiveren.

Het gezin heeft hun huis nooit opnieuw opgebouwd en besloot te verhuizen naar een ander huis dat 15 minuten verderop ligt in Sellersburg, Indiana.

Stephanie heeft nooit spijt gehad van haar keuze. Integendeel, ze geeft aan dat ze zelfs ook beide armen opgeofferd zou hebben als dat nodig was.

Ze ziet in haar leven geen obstakels, maar alleen kansen. Bekijk dit interview met Stephanie kort na het ongeval in onderstaande video.

DEEL als je ook vindt dat Stephanie een echte held en een rolmodel is!

Wat vind jij? Reageer hieronder: