Moeder slaat baby bont en blauw met een lepel, de straf van de rechter zorgt voor woede op het internet

Een vrouw in het zuiden van Australië is onder een gevangenisstraf uitgekomen – ondanks het feit dat ze heeft bekend schuldig te zijn aan het mishandelen van haar 8-maanden oude dochter met een lepel.

Tegen de 26-jarige moeder Lorien Norman werd een gevangenisstraf van 13 jaar geëist, maar het eindoordeel kwam daar absoluut niet in de buurt.

Nu kookt het internet van woede en bekritiseren mensen de moeder op sociale media, meldt de Daily Mail.

De 26-jarige moeder kreeg een boete van 500 dollar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar met de voorwaarde dat ze zich goed zou gedragen.

Ze werd op dezelfde dag vrijgelaten. De reden achter de lichte straf is dat de rechtbank van mening was dat de verwondingen niet ernstig waren.

Het incident vond plaats in oktober 2016, toen de politie op een noodoproep afkwam. Lorien had de politie zelf gebeld en dreigde haar dochter van het balkon te gooien.

Toen de politie arriveerde, troffen ze een baby aan onder de blauwe plekken in het gezicht.

Achteraf bleek dat de moeder haar baby met een lepel had mishandeld. Zowel Lorien als haar dochter werden naar het ziekenhuis gebracht, waar het kleine meisje werd onderzocht.

De artsen constateerden dat de baby tenminste acht verschillende kneuzingen had op haar gezicht en lichaam, waaronder kneuzingen in haar nek, voorhoofd, wangen, oren en armen.

“Hoewel mishandeling van een kind, in het bijzonder een kind dat zo jong en zo kwetsbaar is, door ouders, wordt gezien als een grove schending van het vertrouwen, is uw (Lorien’s) vergrijp lang niet zo ernstig als de meest ernstige vergrijpen van dit type, gezien de mate van geweld en de duur van het vergrijp,”zei rechter Jack Costello in de rechtbank.

De rechter vervolgde met zijn redenen achter de lichte straf, “In dit opzicht let ik met name op de mening van de kinderarts, dat er geen aanwijzingen waren voor bot- of schedel verwondingen en dat de lichamelijke verwondingen van uw dochter waarschijnlijk volledig zullen herstellen.”

De moeder is voorwaardelijk vrijgelaten en moet in therapie.

De vader van het meisje, Shane McMahon, is geschokt en verbijsterd door de straf. Hij is er kapot van en hij is niet de enige. Veel mensen die online over de zaak hebben gehoord, zijn woedend dat deze vrouw er zo gemakkelijk vanaf is gekomen.

“Ik vind het walgelijk – Ik ben sprakeloos,” zei de vader tegen Daily Mail Australia. “Waar is de gerechtigheid voor Evie (zijn dochter)?”

Hoewel het moeilijk kan zijn om naar beelden zoals deze te kijken, leren we in dit geval ook een belangrijke les – we moeten altijd waakzaam blijven op kindermishandeling.

Naar mijn mening moet iedereen die een kind mishandelt, de gevangenis in, punt uit! Kindermishandeling is compleet onaanvaardbaar.