Moeder ziet vreemde stip op nagel van dochter – 1 dag later wordt ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht

De zomer staat eindelijk voor de deur en brengt ons alles wat dit seizoen zo fantastisch maakt. Zonnebaden, zwemmen, barbecueën en picknicken zijn slechts enkele dingen die ik graag doe wanneer de zon schijnt.

Maar helaas brengt de zomer ook minder leuke dingen met zich mee, zoals teken.

Dit zijn niet alleen irritante bloedzuigers, ze kunnen ook gevaarlijke ziekten overdragen zoals tekenencefalitis (TBE) en de ziekte van Lyme.

Vorig jaar heeft een moeder in Ohio ontdekt hoe hardnekkig het tekenprobleem in de zomer geworden is.

Emmalee, de dochter van Beka Setzer, was in de tuin en deed wat alle kinderen graag doen: spelen, plezier maken en vies worden.

Na enige tijd met de tuinsproeier gespeeld te hebben, zat Emmalee onder de kleine zwarte puntjes. Haar benen, armen, buik en oksels zaten onder de mysterieuze plekken.

In eerste instantie dacht Beka dat het graszaad was en probeerde ze de zaadjes van haar dochter’s lichaam af te vegen. Maar toen ze zich realiseerde wat het daadwerkelijk was, was ze geschokt.

Het bleken tekenlarven te zijn en het kostte Beka uren om de meer dan 150 larven uit het lichaam van haar dochter te verwijderen.

Nadat Beka erin geslaagd was de teken te verwijderen, deed ze haar dochter in bad en verschoonde haar lakens.

Maar de volgende ochtend had Emmalee koorts en gezwollen lymfeklieren. Beka bracht haar direct naar de dokter, waar ze werd getest op de ziekte van Lyme. Gelukkig was de uitslag negatief, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, gaven artsen haar antibiotica.

Na het incident, wilde Beka andere ouders waarschuwen door haar verhaal op Facebook te delen. Dit gebeurde in de zomer van 2016 en haar bericht is sindsdien door meer dan een half miljoen mensen gedeeld.

Nu de zomer voor de deur staat en het tekenseizoen weer van start is gegaan, is dit een goede waarschuwing om voorzichtig te zijn – vooral als je in een gebied woont waar veel teken voorkomen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om andere ouders te waarschuwen over de gevaren van teken!

Wat vind jij? Reageer hieronder: