Beide ouders zijn 1.83m, maar als hun baby geboren wordt, realiseren artsen zich dat er iets mis is

De 23-jarige Jaime Jenkins en haar partner, Jakob, keken ernaar uit om hun eerste kind te verwelkomen.

Maar in de 12e week van Jaime’s zwangerschap, bleek uit de echo dat er iets mis was.

De daaropvolgende weken waren pijnlijk en onzeker. Enkele weken voordat Jaime uitgerekend was, hadden artsen hartverscheurend nieuws: de longen van hun baby waren niet volledig ontwikkeld en het zou veiliger zijn om de zwangerschap in dat stadium te beëindigen.

Maar Jaime weigerde dat te doen.

“Ik kon haar voelen schoppen en we hadden haar al een naam gegeven. Ik moest en zou haar een kans op het leven geven,” zei de jonge moeder.

Toen Helena geboren werd, gaven de artsen aan dat ze het niet zou overleven, en haar moeder en vader bereidden zich voor op het naderende afscheid.

Maar tegen alle verwachtingen in, werd Helena elke dag sterker.

Dit kwam voor haar ouders, maar ook zeker voor de artsen, als totale verassing.

Na zes weken, kwamen de artsen van Helena eindelijk met een diagnose. Ze leed aan een zeldzame vorm van dwerggroei, diastrofale dysplasie.

Door de jaren heen keek Helena drie keer de dood in de ogen, maar elke keer sloeg het meisje zich erdoor heen.

Helena heeft ontelbare operaties gehad en heeft de eerste drie maanden van haar leven noodgedwongen in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

Na het analyseren van hun DNA, ontdekten Helena’s ouders dat, hoewel ze allebei rond de 1.83m lang zijn, ze beiden drager zijn van hetzelfde zeldzame dwerggen.

Jaime en Jakob noemen hun lieve dochter “Duimelijntje” en zijn erg trots op haar.

Ze hebben nog niet besloten of ze meer kinderen willen, aangezien er een kans bestaat dat het kind aan dezelfde aandoening zal lijden.

Daarnaast hebben ze hun handen vol aan de zorg voor de kleine Helena.

Ze kleden haar vaak in prinsessenjurken, omdat ze dat fantastisch vindt en ze heeft zelfs haar eerste officiële modellen opdracht binnengesleept voor een handgemaakte kledinglijn.

Helena’s ouders delen haar verhaal op haar Facebook-pagina.

Minstens twee keer per maand moet Helena op controle, en elke ouder van een ziek kind weet hoe zwaar dat is, maar haar moeder en vader doen hun uiterste best om haar een gelukkig, leuk en veilig leven te geven.

Hopelijk zorgt haar inspirerende verhaal voor meer begrip voor kinderen en volwassenen die er anders uitzien.

Deel dit als je ook vindt dat Helena een toppertje is!