Pastoor doneert nier aan man die hij onlangs ontmoet heeft. Tijdens de operatie zijn artsen geschokt!

Het lot heeft zo zijn manieren om twee mensen op het juiste moment bij elkaar te brengen. We kennen allemaal de verhalen van helden die op het juiste moment opduiken, zoals een persoon die te hulp schiet en een vreemde uit een brandende auto redt, of een tiener die een kind beschermt tegen seksueel misbruik. Dit verhaal gaat over de toevallige ontmoeting tussen twee mannen, die elkaar uiteindelijk zouden redden.

Don Herbert en zijn vrouw waren op een dag op zoek naar koopjes, toen ze plotseling prachtige gospelmuziek uit een nabijgelegen kerk hoorden komen. Don, die zelf een gospelzanger is, voelde zich zo aangetrokken tot de krachtige muziek, dat hij besloot naar binnen te gaan. Daar ontmoette hij Pastoor Tim Jones.

Beide mannen hadden een passie voor muziek, en toen Don aan Pastoor Tim vertelde over zijn zangkwartet, nodigde hij hem uit om te komen zingen bij een aankomende dienst.

Maar wat Pastoor Tim Jones niet wist, was dat Don de afgelopen jaren aan een levensbedreigende aandoening leed. Enkele maanden voordat ze elkaar ontmoet hadden, had Don zelfs een levertransplantatie gehad. Deze ingreep had hem moeten helpen.

Helaas, gingen Don’s nieren achteruit. Artsen van het Duke Medical Center vonden bovendien enkele blokkades in zijn hart, wat inhield dat hij gedotterd moest worden. Don en zijn vrouw, Belinda, kregen te horen dat zijn zwakke nieren, de zware operatie echter niet aankonden en dat het vinden van een geschikte donor wel 7 jaar kon duren.

Daarom besloot Belinda hun schrijnende situatie op Facebook te delen en om hulp vragen:

“Ik ben bereid donor te zijn, maar ik ben niet gedekt door de verzekering en kan het niet betalen. Het is moeilijk om zoiets groots te vragen, maar als iemand bereid is om donor te zijn, of te helpen om geld in te zamelen, of om geld te doneren, zodat ik me kan laten verzekeren, stuur me dan alsjeblieft een bericht.”

Pastoor Tim zag het Facebook-bericht en was erg ontroerd. Hoewel ze elkaar pas twee weken eerder ontmoet hadden, bood hij het stel aan om de donor te zijn. Toen de testresultaten binnen waren, bleek hij een perfecte match te zijn – een kans van 1 op de 20.000!

Maar het grootste wonder vond plaats op de dag van de operatie. Toen artsen de nier van Tim verwijderden, ontdekten ze een aneurysma. Als dit niet opgemerkt zou zijn, zou Tim eraan overleden zijn.

Pastoor Tim’s onbaatzuchtigheid om een nier aan een man af te staan die hij pas twee weken kende, redde uiteindelijk ook zijn eigen leven!

Bekijk hun krachtige video hieronder en deel dit verhaal met je vrienden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: