Politie waarschuwt voor dodelijk internetspel dat na België ook Nederland verovert

Het zogenaamde zelfmoordspel Blue Whale Challenge dat momenteel op social media circuleert zou vorige maand tot de dood geleid hebben van twee Russische tienermeisjes. Ook in België zijn er volgens de politie van de Borinage-streek in Henegouwen al vier jongeren tot een “vergevorderd stadium van het spel” geraakt.

Wat is de Blue Whale Challenge?
Deelnemers aan het spel moeten 50 dagen lang elke dag een gevaarlijke uitdaging uitvoeren. Dat gaat van onschuldige zaken zoals het bekijken van een horrorfilm en een dag niet praten tot extreme vormen van zelfverminking.

Bij elke stap moeten de jongeren een foto plaatsen op sociale media. Helemaal op het einde worden ze ten slotte aangespoord om het spel te ‘winnen’ door zelfmoord te plegen. De specifieke naam ‘Blue Whale’ verwijst naar het bijgeloof dat blauwe vinvissen vrijwillig op het strand aanspoelen om te sterven.

Vier Belgische jongeren
De Belgische politie van de zone Borinage in Henegouwen heeft recent ook een waarschuwing uitgestuurd via hun Facebookpagina en vraagt scholen om extra waakzaam te zijn. Dit naar aanleiding van vier Belgische jongeren die in een “vergevorderd stadium van het spel” zouden geraakt zijn.

“Het is vooral verontrustend dat de ouders helemaal niet op de hoogte waren waarmee hun kinderen bezig waren,” aldus Didier Moulin van de politiezone Borinage. “We willen zeker geen paniek zaaien, maar het is van het grootste belang dat scholen en ouders alert zijn.”

Bron

Wat vind jij? Reageer hieronder: