Voel je je down? Probeer dan dit recept met een geheim ingrediënt wat je blij maakt!

Het is nog zomer in Nederland. Hoewel de kinderen alweer bijna terug naar school moeten is het deze week nog even genieten.

Tijd voor een heerlijk zelfgemaakt drankje wat nog goed voor je gezondheid is ook! Dit verfrissende drankje is niet alleen heel erg lekker, er zit ook een ingrediënt in met een speciale werking. Je wordt er blij van! Nee, het is geen alcohol..

kurkuma-gezondheid-limonade

De held van dit zomerdrankje is kurkuma. Ook wel bekend als geelwortel of koenjit. Deze specerij wordt als meer dan 2500 jaar gebruikt als medicijn en smaakmaker. Oorspronkelijk komt het uit India. Je kent het vast wel want het geeft de mooie gele kleur aan Indiase curry!

kurkuma-geelwortel-djinten

In kurkuma zit curcumine, een natuurlijke gele kleurstof. Dit stofje is een antioxidant, heeft een ontstekingsremmende werking en heeft mogelijk een beschermende werking tegen kanker! Een super gezond stofje dus!

Maar kurkuma is niet alleen gezond, de curcumine in de kurkuma zorgt ook voor een beter humeur! Curcumine stimuleert de aanmaak van dopamine en serotonine, de gelukshormonen in ons lijf.

Hoogste tijd dus om een lekker drankje te maken met een gezonde dosis curcumine. Het enige wat je nodig hebt is water, ijs, citroensap en kurkuma in poedervorm. Doe dit bij elkaar in de verhouding die jij lekker vindt. Roeren en genieten maar! Je kan ook variëren door wat sinaasappel of gember toe te voegen. Heerlijk op een warme dag!