Rosanna’s zoon sterft na een ongeluk- ze weet daarna wat haar te doen staat

De reis van Rosanna Madina als moeder is zowel uniek als tragisch. Ze werd op jonge leeftijd moeder en toen haar zoon 2 jaar oud was, werd hij het slachtoffer van een tragisch ongeluk. Aan dit ongeluk hield hij een handicap over die hem en zijn familie voorgoed veranderde.

Als gevolg van het ongeluk ontmoette Rosanna, Axel. Op dat moment wist ze echter nog niet dat Axel een zeer belangrijke rol in haar leven zou spelen.

Rosanna Madina en haar zoon Renzo, die in Argentinië wonen, waren op een dag buiten in de weide op het platteland waar ze wonen. Haar 2-jarige zoon, kreeg die dag, tragisch genoeg, een trap tegen zijn hoofd door één van de paarden in de weide. Renzo werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar wonderbaarlijk genoeg overleefde hij het.

Na de operatie bracht het gezin lange tijd door in het ziekenhuis en Rosanna kreeg het hartverscheurende nieuws dat Renzo een hersenbeschadiging opgelopen had. Hij zou nooit meer hetzelfde zijn.

Vanaf dat moment moesten Rosanna en haar gezin ontelbare bezoeken afleggen aan verschillende artsen vanwege de toestand van Renzo. Tijdens één van die bezoeken zag ze een kleine jongen die haar erg deed denken aan Renzo. Rosanna informeerde over de jongen bij een verpleegster die vertelde dat de jongen in de steek gelaten was door zijn familie en ernstig mishandeld was.

“Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, kon ik niet stoppen met aan hem denken. Ik wilde hem mee naar huis nemen. Ik snap niet hoe een moeder een kind zo in de steek kan laten,” vertelde Rosanna aan Infobae.

De jongen had zo’n indruk op Rosanna achtergelaten, dat ze probeerde meer informatie over hem te achterhalen. Zijn naam bleek Axel Figueroa te zijn en hij woonde in ‘Santa Cecilia de Clarket’, een kindertehuis voor kinderen met een handicap. Ze voelde met de jongen mee en wilde hem het liefst met haar mee naar huis nemen. Ze realiseerde zich echter ook dat dit een lastige opgave zou zijn.

Verdrietig genoeg stierf Renzo op 10-jarige leeftijd, niet lang nadat ze Axel ontmoet had. Renzo had flink gestreden, maar hij verloor uiteidelijk de strijd.

Rosanna en haar gezin waren er kapot van, maar ze was nu meer dan ooit vastberaden om Axel een thuis te bieden en de liefde te geven die hij verdient. In plaats van te rouwen, realiseerde ze zich dat er een jongen was die haar net zo hard nodig had als Renzo.

Het adoptieproces was lang en ingewikkeld, maar in 2014 werd ze officieel erkend als Axel’s ouder. Sindsdien leven Rosanna, Axel en haar andere zoon Tomy samen als een gezin. En hoewel Renzo er niet meer is, weet ik zeker dat hij als engel over hen waakt.

Rosanna’s verhaal is zowel mooi als treurig, maar het is uiteindelijk het bewijs van de goedheid van de mensheid. Ze is werkelijk een inspiratie voor ons allemaal.

Deel dit verhaal als je vindt dat deze vrouw een echte held is met een groot hart.

Wat vind jij? Reageer hieronder: