Snelle reactie van vader wanneer dochter klasgenoot belachelijk maakt, wordt door ouders toegejuicht

Kinderen opvoeden is niet altijd makkelijk, zeker niet als je een alleenstaande vader bent van drie meiden. In dit verhaal, staat een vader voor een flinke uitdaging bij het opvoeden van zijn dochter.

De vader vertelde Reddit over zijn ervaring bij het corrigeren van zijn dochter. Hoewel hij dit een aantal jaar geleden gepost heeft, vinden wij het absoluut de moeite waard om te lezen en delen.

Dit is wat de vader schreef op Reddit:

 “Mijn dochter Callie is één van de liefste mensen die ik ken. Ze haalt goede cijfers, heeft leuke vrienden en vindt toch de tijd om een geweldige en liefdevolle dochter te zijn.

Ik ben een alleenstaande vader van drie meiden. Het is zwaar, maar ik dacht dat we ons er goed doorheen sloegen.

Vandaag kreeg ik een telefoontje van een huilende moeder, die mij vertelde dat mijn dochter betrokken was bij het treiteren van een meisje op school. Callie en haar vrienden hadden foto’s van het meisje in “grappige” posities genomen, zoals foto’s waarbij het meisje voorovergebogen stond om iets op te rapen, en haar bilspleet te zien was. Het meisje heeft overgewicht en ik denk dat ze haar belachelijk wilden maken vanwege haar gewicht…

De moeder vertelde dat haar dochter vanochtend heeft geprobeerd om haar polsen door te snijden en nu in het ziekenhuis ligt.

Ik ben woest en ik weet niet wat ik moet doen. Van wat ik gehoord heb, was Callie de aanvoerder in dit hele gebeuren …

Dat was een paar dagen geleden.

Intussen heb ik alle elektronica (laptop, telefoon, tv privileges) afgepakt. Ik heb haar opgedragen om op de anonieme Facebook pagina in te loggen en een bericht te posten waarin ze haar excuses aanbiedt en zichzelf benoemt als de persoon die de foto’s heeft gepost. Toen ze inlogde, bekeek ik meteen haar overige posts. Het blijkt dat ze niet alleen berichten over één persoon had gepost. Deze Facebook pagina, was opgericht om de ‘nerds en eenlingen’ op school belachelijk te maken. Er stonden zeker 50 foto’s op.

Nadat ze haar excuses gepost had, maakte ik duidelijk dat ze de rest van de vakantie, geen activiteiten mag ondernemen. Alle plannen zijn, tot nader order, geannuleerd.

Andere maatregelen die ik opleg: 

  • Eenmaal per week verplichte therapie.
  • Vrijwilligerswerk
  • Wanneer het meisje uit het ziekenhuis ontslagen is, gaat Callie haar excuses aanbieden aan haar en haar familie.
  • Ik heb haar kamerdeur verwijderd. Voorlopig geen privacy.
  • Alle luxe die zij in huis heeft is weg.

 Ik heb tegen haar gezegd dat ze er een nachtje over moet nadenken. Als ze de volgende ochtend tegen mijn maatregelen in wil gaan, zal ik meer maatregelen toevoegen. Als ze haar straf accepteert en instemt met de voorwaarden, zal ik erover nadenken hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn.

Deel dit verhaal als je vindt dat de vader goed gehandeld heeft. Wij denken dat Callie achteraf spijt zal krijgen van haar daden en dankbaar zal zijn dat ze een vader heeft die haar wilde helpen om een beter persoon te worden.