Vader nam een foto van zijn één jaar oude zoon – en ontdekte iets vreselijks toen hij inzoomde op zijn oog

Zie jij ook iets vreemds aan deze foto? In eerste instantie zagen wij het ook niet. Er is een klein detail op de foto te zien die het leven van de kleine Jaxon zou redden.

Veel mensen hebben het idee dat de straining van smartphones kanker kan veroorzaken. Echter was het juist de smartphone van vader Owen die ervoor heeft gezorgd dat een hij ontdekte dat zijn zoon kanker had.

Vader Owen nam deze foto van Jaxon, bij het bekijken van de foto zag hij dat de ogen van jaxon er anders uitzagen dan normaliter. Eén oog had een witte vlek, vaak denken wij dat dit de schittering van de flitser is, maar het was juist die vlek die Owens aandacht trok. Na een speurtocht op Google was de familie op weg naar de dokter.

Een maand later kregen de ouders het nieuws dat geen enkele ouder of grootouder wil horen: Jaxon had kanker. “Al snel na de diagnose begon Jaxon een beetje scheel te zien.”

Toen ze de oude foto’s bekeken konden ze goed zien dat de kleur van Jaxon ogen vanaf eind november begon te veranderen.

Gelukkig werd Jaxons kanker dankzij de foto op tijd ontdekt. Sinds dat Jaxon onder behandeling is, is de tumor al voor een derde verdwenen. Jaxons leidt aan retinoblastoom, dat is een zeldzame oogtumor die vaker voorkomt bij kinderen op jonge leeftijd. De tumor zal nooit helemaal verdwijnen, maar hopelijk kan het aanzienlijk verminderd worden en onder controle worden gehouden.

Vaak leiden zelfdiagnose naar aanleiding van Google zoekopdrachten tot niets, maar in dit geval kon er tijdig hulp gezocht worden.

Wat vind jij? Reageer hieronder: