Ze doopt haar voeten in appelazijn. Klinkt dit raar? Wacht tot je ziet waar het goed voor is!

Heb jij de vele voordelen van appelazijn (ook wel appelcider azijn genoemd) al ontdekt? Het klinkt misschien wat raar, maar appelazijn is een van mijn favoriete keuken must-haves. Appel cider azijn bevat erg veel voedingsstoffen, waaronder bio-flavonoïden, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en vitamine A, B, C en E.

Je kunt het op zoveel verschillende manieren gebruiken! En niet alleen in de keuken, ook goed als beauty product of huishoudmiddel. Het is absoluut een van de meest veelzijdige producten die er zijn!

appelazijn

Wij hebben 15 redenen voor je op een rijtje gezet waarom je iedere dag appelazijn moet gebruiken. Het is niet alleen goed voor je gezondheid maar je kan er nog veel meer dingen mee doen.

1. Bevorderen van je spijsvertering en stofwisseling. Doe 2 a 3 eetlepels azijn in je flesje water en drink gedurende de dag.

2. Het helpt je adem te verfrissen. Last van een slechte adem? Gorgelen met appelazijn, beetje zout en water helpt!

3. Geeft smaak aan salades. Gebruik het als of in een dressing, lekker!

4. Voegt frisheid toe aan elke soep. Een paar druppels in de pan en het zorgt voor dat extra frisje.

5. Bestrijd voetschimmel. Neem een appelcider azijn voetenbadje met ¼ appelcider azijn en ¾ warm water en week je voeten erin. Doe dit een aantal keren per week tot de schimmel sterk verminderd of verdwenen is.

appelcider

6. Helpt mee je lever en nieren te ontgiften. Je kent vast het gegeven dat als je na het opstaan warm water met citroensap drinkt dit je lever en nieren helpt schoon te maken, appelazijn doet hetzelfde.

7. Toner / tonic voor je gezicht. Doe een paar drupjes appelazijn op een watje en voeg wat warm water toe, dep op je gezicht en hals, voila; een heerlijk verfrissende én natuurlijke toner / tonic.

8. Appelazijn helpt ouderdomsvlekjes en littekens van bijvoorbeeld acne te verminderen. Dep met een wattenstaafje wat pure appelazijn op de ouderdomsvlekjes of acne littekens voor het slapen gaan. De appelazijn verminderd zo terwijl je slaapt de verkleuring en verminderd zichtbaarheid van de lidtekens. Het is goed voor je huid.

9. Het verlaagd het tri-gliceride gehalte, (vetzuur gehalte) in je bloed en is dus cholesterol verlagend.

10. Helpt je bloedsuiker spiegel in balans te houden. Verschillende studies tonen aan dat het gebruik van appelazijn na het eten of voor het slapen gaan de bloedsuikerspiegel van diabetes patiënten verlaagd met 4-6%. Het zuur reguleert als het ware je bloeddruk.

appels

11. Verminderd roos, door na het wassen je haar te spoelen met een appelazijn-water oplossing in de verhouding 1:3. Het kan ook extra glans geven.

12. Kun je slecht slapen? Drink voor het slapen gaan kamille thee met honing en een scheutje appelazijn. ZZZ.

13. Verminderd de pijn van artritis en reuma. Appelazijn helpt ontstekingen in je lichaam te verminderen en zo ook de pijn van bijvoorbeeld artritis en reuma.

14. Gebruik het als schoonmaakmiddel! Echt een tip van grootmoeder. Voeg een scheut appelazijn toe aan je schoonmaak sop en je hebt je badkamer, toilet, keuken in een mum van tijd kalkvrij en glanzend schoon.

15. Laat je afwas glimmen. Voeg appelazijn toe in het glansspoelmiddel-bakje van je vaatwasser en je vieze vaat komt stralend en schoon uit de vaatwasser.

Voor de bovenstaande tips gebruik ik persoonlijk het originele appel cider azijn van Bragg. Die kan je heel eenvoudig hier kopen. Ook zijn er sinds kort Appelazijn Afslankpillen op de markt die hier verkrijgbaar zijn.

Heb je wat aan deze appelzijn tips gehad of ken je iemand dit wat aan deze nuttige tips zal hebben? Deel dit artikel dan met je vrienden om zo elkaar te helpen aan een beter en gezonder leven.

Wat vind jij? Reageer hieronder: