Vrouw geeft visitekaartje aan dakloze man – maanden later krijgt ze een grote verrassing

Er gaat niets boven het perfecte verhaal. Een verhaal met medeleven, hoop en natuurlijk liefde.

Daarom wist ik dat ik dit verhaal met jullie moest delen.

Een tijd geleden kwam Shelby Lynn Henry Alexander, een makelaar uit Jacksonville, North Carolina, een dakloze man tegen op straat.

Hoewel ze dit over het algemeen niet deed, besloot ze de dakloze man wat geld en haar visitekaartje te geven.

Maanden later ontving ze een telefoontje en realiseerde ze zich dat hij niet was wie ze dacht.

“In januari van dit jaar, wachtte ik in mijn auto voor een stoplicht. Ik zag een man met een kartonnen bord waar met markeerstift op stond geschreven “Heb wat hulp nodig. Ik zal een ander ook helpen.”

 Ik stopte voor hem, legde uit dat ik normaal gesproken alleen eten geef aan daklozen in plaats van geld en gaf hem 3 biljetten die om mijn visitekaartje heen gevouwen waren.  

Ik weet zijn naam niet, maar ik kan me zijn gezicht nog wel goed herinneren. Ik weet alles nog; de vieze kleding die hij aanhad in het koude weer en zijn hond die hij in dekens gewikkeld had in plaats van zichzelf. Ik bad voor hem en reed weg.

Vanavond op het werk kreeg ik een telefoontje van een man die specifiek om mij vroeg en één van onze huizen wilde bezichtigen. Er werd een afspraak gemaakt en ik reed naar het adres. Toen ik op de oprit reed, zag ik direct een weldoorvoede hond die uit het raam van een auto hing. Daarna stapte de man, die ik maanden eerder geld had gegeven, uit de auto. Deze keer, had hij een net hemd aan met een kraag, schone broek, laarzen en een gladgeschoren gezicht.

Met uitgestrekte hand en tranen in zijn ogen, gaf hij mij 3 biljetten in mijn gekreukelde visitekaartje. Behalve verward, was ik ook sprakeloos.

Hij legde uit dat zijn ex-vrouw, op zijn hond na, alles van hem had afgenomen, en er vandoor was gegaan met een andere man. Hij blijkt een ingenieur te zijn, heeft nu weer een goede baan, een gelukkige hond, een nieuwe auto en een nieuw leven. Hij bezichtigde de woning voor een vriend en vertelde me dat het nu zijn beurt was “om mij terug te betalen en mij te helpen door mijn bedrijf aan anderen aan te bevelen” zoals hij beloofd had op zijn kartonnen bord. Ik bad voor hem en reed weg. “

 

Door dit verhaal kreeg ik tranen in mijn ogen. Wat een positief en motiverend verhaal over menselijkheid! Deel dit verhaal om anderen te laten weten dat vriendelijkheid nog bestaat en tot bijzondere dingen kan leiden!

Wat vind jij? Reageer hieronder: