Vrouw treft hond aan die door pijl doorboord is – detail op de pijl is schokkend

Ik kan me altijd erg kwaad maken wanneer ik hoor dat honden of andere dieren slecht behandeld worden, ongeacht of dit nu per ongeluk of met opzet is.

Dit is het verhaal over een mooie Golden Labrador Retriever, Cosmo, die werd aangetroffen nadat er iets onvoorstelbaars met hem gebeurd was. Hij was door zijn borst geschoten met een pijl.

Toen zijn eigenaar een klein detail op de pijl opmerkte, gaf ze het direct door aan de politie.

Cosmo is de geliefde hond van het gezin Redick. Hij is een belangrijk lid van het gezin en is op allerlei avonturen met hen geweest.

Maar op een dag, kreeg Cosmo’s eigenaar, Christine, een telefoontje dat geen enkele eigenaar wil ontvangen. Van haar buurvrouw kreeg ze te horen dat Cosmo in haar tuin lag en ernstig gewond was geraakt.

“Ze kwam thuis van het werk en trof mijn hond, zittend in haar tuin aan, met een pijl door zijn borst” vertelde Christine aan News 5 Cleveland.

Zwaargewond, maar nog wel bij bewustzijn, zat Cosmo op het gazon, terwijl Christine zich naar hem toe haastte.

Christine bracht Cosmo direct naar het ziekenhuis, waar de arts aangaf dat ze twee opties had. De hond laten inslapen of opereren. Christine en haar gezin kozen voor de laatste optie en gelukkig was de operatie succesvol.

Uit de röntgenfoto’s bleek dat de pijl Cosmo’s hart en longen op enkele millimeters na gemist had. Tot vreugde van iedereen verwachten artsen dat de Golden Labrador volledig zal herstellen.

Een aanwijzing op de pijl

Niemand wist in eerste instantie wie achter de vreselijke daad zat. Maar de politie kwam de dader al gauw op het spoor.

Op de pijl stond namelijk een naam geschreven – de naam van een 16-jarige buurjongen.

Toen de politie de tiener geconfronteerde, bekende hij dat hij op de hond geschoten had. Maar hij ontkende dat hij het met opzet gedaan had. De buurjongen beweerde dat hij dacht dat Cosmo een coyote was en dat hij hem slechts probeerde weg te jagen.

Ongeacht of het verhaal van de tiener waar is, ben ik blij dat Cosmo een zonnige toekomst voor zich heeft. Hopelijk heeft hij geen pijn en vergeet hij deze nare gebeurtenis snel, zodat hij een goed en gelukkig leven kan leiden, want dat verdient hij!

Alle dieren verdienen het om een vredig en gelukkig leven te leiden. Deel dit artikel als je het daarmee eens bent.

Wat vind jij? Reageer hieronder: