Waarom een ​​vrouw die op het punt stond een kind te adopteren haar pasgeboren baby in de steek liet

Het is geen geheim dat adopties tot zeer emotioneel beladen situaties kunnen leiden, zeker wanneer het tijd is voor de adoptieouders om hun kind te ontmoeten. En hoewel veel van deze verhalen inspirerend zijn, horen we zo nu en dan een verhaal dat bijna onvoorstelbaar lijkt.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van vandaag. Vorig jaar was een moeder uit Florida er klaar voor om haar pasgeboren baby, Abigail Lynn, aan haar adoptiemoeder over te dragen toen het onvoorstelbare gebeurde: de anonieme adoptiemoeder bekeek het gezicht van de baby, verliet vervolgens direct het ziekenhuis en liet de baby achter.

In een interview met PEOPLE, vertelt de biologische moeder van Abigail Lynn, Christina Fisher, wat er op die noodlottige dag gebeurde. “Ik gaf de adoptiemoeder een polsband om de Neonatale Intensive Care unit te betreden. Ze kwam er huilend uit en verliet het ziekenhuis. We hebben nooit meer wat van haar gehoord, “zei de 36-jarige vrouw.

Hoewel Christina nooit helemaal zeker kan zijn wat er met de adoptiemoeder gebeurd is, is ze er vrij zeker van dat het iets te maken had met het uiterlijk van de kleine Abigail Lynn. De baby werd namelijk geboren met het Treacher Collins syndroom, een genetische aandoening die de groei van de jukbeenderen, kaak en kin beïnvloedt.

Hoewel de symptomen ernstig lijken, is het belangrijk om te vermelden dat de meeste kinderen die met het Treacher Collins syndroom geboren worden, een normaal leven leiden. De aandoening heeft verder geen invloed op de intelligentie en individuen hebben een vergelijkbare levensverwachting als de rest van de bevolking (tenzij het een zeer ernstig geval is).

Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat de vrouw die de juridische moeder van Abigail Lynn zou worden, zich er simpelweg niet overheen kon zetten dat haar kind er anders uitzag dan haar leeftijdsgenootjes.

Toen Christina hoorde dat de aanstaande adoptiemoeder vertrokken was, wist ze dat zij zelf de verantwoordelijkheid moest nemen. “Ik ben absoluut niet religieus, maar ik weet wel wanneer ik een duidelijk teken krijg,” zei de moeder. “Ik wist gewoon dat ik haar nooit op zou kunnen geven. Ik zou me altijd afvragen of er wel goed voor haar gezorgd werd.”

De vrouw uit Florida had oorspronkelijk besloten om haar kind ter adoptie af te staan, omdat alles op dat moment simpelweg tegenzat; op de vader van het kind kon ze niet rekenen, ze stond op het punt dakloos te worden en haar financiële situatie was onzeker.

Maar met deze kleine engel in haar leven, lukte het Christina om een ​​baan te vinden  en zelfs een plek voor de twee om te wonen.

Hoe een man met Treacher Collins een zeer bevredigend leven leidt

De 33-jarige Jono Lancaster is wereldwijd misschien wel het beroemdste voorbeeld van hoe een persoon, niet alleen met het Treacher Collins syndroom kan leven, maar ook kan gedijen.  De Brit werd internationaal bekend nadat hij in de BBC documentaire “Love Me, Love My Face” verscheen.

Sindsdien heeft de man zijn tijd toegewijd aan het verspreiden van bewustzijn over Treacher Collins.

Nu je weet hoe geweldig het leven van Abigail Lynn kan zijn ondanks de aandoening, is het tijd om meer van haar ongelooflijke reis te zien. Bekijk onderstaande video van Inside Edition om de prachtige foto’s van zowel de moeder als het mooie meisje te zien!

We horen graag wat je van dit opmerkelijke verhaal vindt.