Waarschuwing van kinderpsycholoog: dit is waarom je je kinderen geen kus op de mond moet geven

Als ouders knuffelen en kussen we onze jonge kinderen zo vaak mogelijk – nu ze nog klein zijn en het nog kan.

Als ouder, vind ik het belangrijk dat we onze kinderen affectie tonen, en kusjes zijn de beste manier om dat te doen, maar wat vind je van kusjes op de mond?

De meningen hierover lopen flink uiteen.

Als je het type ouder bent dat de eigen kinderen op de mond kust of dit misschien deed toen ze klein waren, ben je niet de enige. Het is zeker niet vreemd of ongewoon, maar is het in psychologisch opzicht wel goed voor je kind?

Nadat beroemdheid Victoria Beckham, vorig jaar een ​​foto op sociale media deelde waarop te zien was dat ze haar jonge dochter een kus op de mond gaf, barstte er een hevige discussie los op het internet.

Sommige mensen reageerden fel op het feit dat ze haar dochter op de mond kuste, terwijl anderen het zeer normaal vonden.

Naar aanleiding van het debat gaf kinderpsycholoog, Charlotte Reznick, haar professionele mening over de foto en de daad. Volgens dr. Reznick moet je je kinderen nooit op de mond kussen.

“Als je je kinderen op de lippen begint te kussen, wanneer stop je dan?”, zei de dokter tegen The Daily Mail.


Seksueel verwarrend

De kinderpsycholoog legde haar standpunt uit door te vertellen dat kinderen zich op jonge leeftijd bewust worden van hun seksualiteit. Een onschuldige kus op de mond, kan dus emotionele banden creëren die verwarring kunnen veroorzaken bij het kind. Reznick is van mening dat hoewel het geen kwaad kan om je kinderen op de mond te kussen wanneer ze baby zijn, ouders hier niet aan moeten beginnen, omdat dit later tot verwarring kan leiden bij het kind.

“Als een kind vier, vijf of zes jaar oud is, start de ontwikkeling van hun seksuele bewustzijn. Een kus op de lippen kan dus stimulerend werken,” vertelt de dokter aan The Daily Mail. “Mensen horen dit niet graag, maar de lippen zijn een erogene zone en bepaalde chemicaliën die geassocieerd zijn met seksuele opwinding worden door middel van een kus op de lippen vrijgegeven.”

Een verschil van mening

Maar niet iedereen is het daarmee eens.

Dr. Sally-Anne McCormack, een andere psycholoog, bekritiseerde het standpunt van Reznick en gaf haar ongezouten mening.

“Het is absoluut niet waar dat het kussen van jonge kinderen op de lippen, op enige wijze seksueel verwarrend voor ze is. “ vertelde McCormack aan The Sun. “Dat is net alsof je zegt dat borstvoeding geven verwarrend is.”

Hieronder zie je de foto die tot verontwaardiging leidde en online een verhit debat veroorzaakte.

Wat vind jij van het kussen van je kinderen op de mond? Is het oké of niet?

Laat ons weten wat je ervan vindt in onderstaand reactieveld  en deel het artikel zodat meer mensen kunnen deelnemen aan de discussie.