Dit gebeurt er wanneer je water drinkt zodra je uit bed stapt.

De nieuwste gezondheidstrend van dit moment is om gelijk na het opstaan een glas water te drinken. Wetenschappers hebben als medische waarde bevestigd dat het een volledig gunstige uitwerking heeft op onze gezondheid.

Het drinken van water bij het ontwaken wordt gekoppeld aan het genezen en voorkomen van bepaalde ziekten of kwaaltjes zoals hoofdpijn, pijnen in het lichaam, artritis, hartproblemen, epilepsie, obesitas, tuberculose, hersenvliesontsteking, nierziekte, braken, maagslijmvliesontsteking, diabetes, constipatie, baarmoederziekten en oor- en keelzieken.

De Methode:
1. Drink, bij het ontwaken en voordat je iets anders doet, vier glazen van 175 ml aan water. Onthoud dat wanneer je om wat voor reden dan ook niet deze hoeveelheid water in één keer kunt drinken, je begint met wat je wel aankunt en dit langzaam opbouwt.

2. Vervolg je normale routine en poets je tanden. Wacht ongeveer 45 minuten voordat je iets anders eet of drinkt.

Zodra de 45 minuten zijn verlopen, eet je je ontbijt zoals normaal. Drink of eet in de volgende 2 uur weer niets.

Specifieke ziekten
Wanneer je de bovengenoemde methode gebruikt, toont onderzoek aan dat er een bepaald aantal dagen is vastgesteld waarop het dieet moet worden gevolgd om de individuele ziekten te bestrijden.

Hoge bloeddruk – 30 dagen
Maagproblemen – 10 dagen
Diabetes – 30 dagen
Constipatie – 30 dagen
Kanker – 180 dagen

Het gebruikmaken van deze methode geeft geen bijwerkingen, naast een toenemend aantal toiletbezoeken aan het begin van het programma. Het drinken van water in combinatie met een gezonde en actieve leefstijl zijn de manier om ons leven te verbeteren.

Zowel de Chinezen als de Japanners drinken hete thee bij hun maaltijden in plaats van koud water. Koud water vertraagt het spijsverteringsproces en stolt het vette voedsel wat je net hebt gegeten. Zodra dit vette voedsel in contact komt met het maagzuur, wordt het sneller door de darm opgenomen en vormt hier een laagje op de darmwand.

Langdurige ophoping van deze verteerde vetten kunnen leiden tot kanker. Misschien zou de Westerse cultuur deze gewoonte moeten overnemen, aangezien er veel te winnen valt en weinig te verliezen. Of deze methode echt de alle ziekten kan bestrijden is maar de vraag!!