Ze vonden tienduizenden krijtjes in zijn appartement. Wat hij ermee deed? Ik ben in tranen!

Als je als kind zijnde vast zit in een ziekenhuisbed, zijn er nou bepaalt niet veel dingen die je kunt doen. Dus de dingen waar je WEL de mogelijkheid voor hebt, worden je erg dierbaar.

Voor kinderen is een enorm groot gedeelte hiervan tekenen en kleuren. Op deze therapeutische manier kunnen kinderen voor dat ene moment hun hoofdjes leeghalen van alles wat zich daarin afspeelt. Maar de zorg is nou niet bepaald een vetpot, en de kinderen hebben natuurlijk krijtjes nodig, wat niet altijd mogelijk is.

krijtjes

Dan komen we op Brian, eigenaar van de non-profit organisatie ‘Brian Ware’. Hij bied hulp aan verscheidenen ziekenhuizen door het hele land, om de zieke kinderen op iedere afdeling blij te maken met krijtjes, die hij overigens helemaal zelf maakt!

Brian rijdt namelijk het hele land door, opzoek naar restaurants en andere horecagelegenheden die overgebleven krijtjes aan hem willen doneren. Hij verzamelt er duizenden op maandelijkse basis. Maar dat is niet alles. In zijn eigen huis smelt hij alle krijtjes om, gesorteerd op kleur, om deze vervolgens weer opnieuw te gebruiken.