Zwangere vrouw bezoekt 41 weken lang geen dokter – artsen staan perplex over haar ongewone zwangerschap

Zwangerschap is voor mij een fascinerend onderwerp. Het feit dat het lichaam een ​​perfect klein mens kan maken, met 10 vingers en 10 tenen is fantastisch.

In maart 2017, liep een vrouw, die graag anoniem wil blijven, een ziekenhuis in Barnaul in West-Siberië in. Ze was 41 weken zwanger, maar had gedurende haar hele zwangerschap geen arts of verloskundige bezocht.

Waarschuwing: de beelden hieronder kunnen als schokkend worden ervaren.

De vrouw had geen vertrouwen in de gezondheidszorg. Daarom ging ze tijdens haar zwangerschap niet langs bij een arts en had ze geen enkele test ondergaan.

Maar toen de bevalling maar niet op gang kwam, realiseerde de vrouw zich, dat ze hulp nodig had.

De artsen die haar onderzochten, ontdekten al gauw de schokkende feiten. De baby zat niet in de baarmoeder van de vrouw, maar in haar buikholte. Er was sprake van een zogenoemde buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een zwangerschap waarbij een bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder hecht, meestal in de eileider, of zoals in dit geval, in de buik.

De kans dat een kind een dergelijke zwangerschap overleeft, is zeer klein.

Toen artsen dit ontdekten, werd de vrouw met spoed naar de operatiekamer gebracht. De operatie was riskant voor zowel moeder als kind. Er zijn slechts 12 gevallen bekend van een baby die een dergelijke zwangerschap zonder complicaties heeft overleefd.

Bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een keizersnee noodzakelijk. Zelfs het verwijderen van de placenta zorgt voor een hoog risico op bloedingen bij de moeder.

De operatie duurde in totaal twee uur, wat langer is dan een gemiddelde keizersnee.

Toen de artsen het meisje ter wereld brachten, constateerden ze een wonder. Het meisje ademde niet alleen, ze was er uitstekend aan toe en woog bijna 9 pond (4 kg).

De trotse moeder noemde haar dochter Veronika, wat “overwinning” betekent, en het verhaal van haar ongewone zwangerschap ging viraal in Rusland.

Hoewel de moeder voorheen aan de gezondheidszorg twijfelde, zei ze later dat ze bij een volgende zwangerschap, zeker medische hulp zal vragen en op alle aanbevolen afspraken zal verschijnen.

Ben je ook onder de indruk van het werk dat artsen, verloskundigen en verplegers elke dag leveren? Deel dit ongelooflijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Wat vind jij? Reageer hieronder: