5 zeer eenvoudige manieren om van kalkaanslag af te komen

Of het nu op je bad, kraan of spiegels zit, er is niets vervelender dan kalkaanslag. Gelukkig hebben we een aantal geweldige hulpmiddelen om van deze ophopingen af te komen – en het beste hieraan is, dat je alle ‘schoonmaakmiddelen’ al in je keukenkast of medicijnkastje hebt staan!

Hier volgen 5 zeer eenvoudige manieren om van kalkaanslag af te komen. Voor de volledige instructie, kun je op onderstaande links klikken.

  1. Schoonmaakazijn

Wanneer het tijd is om donkere vlekken en calciumafzettingen te verwijderen, pak je er simpelweg een fles schoonmaakazijn bij. Schoonmaakazijn is een zeer krachtige azijnsoort die een hogere zuurgraad bevat dan gewone azijn. Giet dit handige middel direct in je toiletpot en schrob schoon. Je zult versteld staan van hoe snel de kalkaanslag op magische wijze verdwijnt.

  1. Waterstofperoxide

Je kunt waterstofperoxide direct op de ophoping of vlek schenken, of je kunt het extra krachtig maken door er wat zuiveringszout aan toe te voegen. Waar je ook voor kiest, laat het middel 30 minuten intrekken en was daarna weg met zeep en water. Appeltje-eitje!

  1. Appelazijn

Behalve dat het een zeer veelzijdig ontsmettingsmiddel is, is appelazijn ook een uitstekend middel om ramen en glas te reinigen dat in aanraking komt met mineraalrijk water.

Meng wat appelazijn met water in een spuitfles, en veeg af met een krant voor een glanzend resultaat.

  1. Zuiveringszout

Breng een mengsel van zuiveringszout en water aan op het getroffen gebied en laat kort intrekken – ongeveer een minuut is voldoende! Schrob vervolgens lichtjes weg en doe je mond maar weer dicht. Ja, ZO goed werkt het!

  1. Tandpasta

Er is niets erger dan je dinergasten een dof glas aanbieden.

We weten inmiddels dat azijn goed werkt om de glans te herstellen, maar wij zijn persoonlijk gek op het gebruik van tandpasta. Dat heb je goed gehoord; breng wat goedkope, witte tandpasta aan, poets en spoel af. Eenvoudiger dan dit kan het niet!

Dat is nog eens eenvoudig schoonmaken! Nu je weet hoe je kalkaanslag het beste kunt verwijderen, willen we graag wat van je horen. Heb je deze doe-het-zelf middeltjes al eens uitgeprobeerd? Zo ja, welk middel gebruik jij het liefst? Wat is jouw geheim voor het verwijderen van kalkaanslag?