7 dingen die je misschien niet weet over watermeloen

We houden allemaal van watermeloen, vooral in de zomer. Er zijn zoveel geweldige manieren om ervan te genieten. Zo kun je afkoelen met watermeloenijsjes, of een watermeloen smoothie of genieten van de vele andere manieren waarop je watermeloen kunt eten. En als het simpele feit dat watermeloen fris en heerlijk is, niet voldoende is, is hier een aantal bewuste redenen waarom je deze zomer wat vaker van deze vrucht zou moeten genieten.

  1. Verbeter je cardiovasculaire gezondheid:

Verbeter de gezondheid van je hart door voldoende watermeloen te eten.

  1. Kalmeer je buik:

Heb je last van maagproblemen of maagzuur? Eet dan (langzaam) 5-6 stukjes watermeloen om de pijn te verlichten.

  1. Verlaag de bloeddruk en verbeter de circulatie:

Een aminozuur in watermeloen kan slagaders ontspannen, de bloeddruk verlagen en de bloedsomloop verbeteren.

  1. Verlicht ontstekingen:

Als je te maken krijgt met ontstekingen, kun je watermeloen eten om te genieten van de voordelen van de ontstekingsremmende eigenschappen.

  1. Kom van nierstenen af:

Maak watermeloenzaad thee om nierstenen te behandelen. Maal een theelepel zaden fijn, laat enkele minuten trekken in kokend water en drink de thee.

  1. Behandel acne of huidschimmel:

Wrijf de binnenkant van de schil op probleemgebieden op de huid. De antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen van watermeloen zijn zeer nuttig.

  1. Genees constipatie:

Aangezien watermeloen rijk is aan water en vezels, is dit een goede oplossing voor dit probleem. Eet echter niet te veel watermeloen, aangezien dit een omgekeerd effect kan hebben.

Op zoek naar een geweldige manier om deze zomer van watermeloen te genieten? Probeer dan deze heerlijke fruitijsjes.  Je hebt zelfs geen ijsvormpjes nodig om ze te maken!